VIDEO Uzsākta krimināllieta pret vīrieti, kurš Krimā demolējis Prigožina memoriālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grupējuma "Vagner" līdera Jevgeņija Prigožina memoriāls Maskavā. Ilustratīvs foto
Grupējuma "Vagner" līdera Jevgeņija Prigožina memoriāls Maskavā. Ilustratīvs foto Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien, 7. septembrī okupētās Krimas pussalas pilsētā Sevastopolē uzsākts kriminālprocess pret vīrieti, kurš centies demolēt memoriālu, kas veltīts lidmašīnas avārijā bojā gājušajiem krievu algotņu bandas "Vagner" līderiem Jevgeņijam Prigožinam un Dmitrijam Utkinam, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Lieta ierosināta pret 21 gadu veco Sevastopoles iedzīvotāju un Ukrainas pilsoni Gļebu Malkovu. Policijas ziņojumā norādīts, ka jaunietim bijusi negatīva attieksme pret "speciālo militāro operāciju", un viņš savu politisko nostāju nolēmis izrādīt, sastampājot pie memoriāla novietoto Krievijas karogu un izspārdīt uz tā novietotos objektus. 

Krievijas Iekšlietu ministrija ziņo, ka notikuma aculiecinieki uzreiz par notikušo "izrādījuši sašutumu". Reakcijā uz apkārtējo atbildi, Malkovs "negatīvi izteicies par Krievijas bruņoto spēku darbībām Ukrainā".

Saskaņā ar organizācijas "Baza" informāciju, Sevastopolē uzstādīts memoriāls Prigožinam un "Vagner" komandierim Dmitrijam Utkinam. Malkovs 25. augustā spārdījis abu "vagneriešu" attēlus un stampājis pie tiem novietoto Krievijas karogu. 

Jaunietis pēc tam no notikuma vietas aizskrējis, bet uzreiz aizturēts. 

Krievijas Iekšlietu ministrija publicējusi video, kurā redzams, kā Malkovs skaidro, ka Krievija pret viņa dzimteni ir izvērsusi karu un apliecinājis, ka "Sevastopole ir Ukraina".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu