VIDEO "Cerēju, ka viss beigsies labi." Salaspilī dažu metru attālumā no skolēniem drifto automašīnas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Salaspils 1.vidusskola. Ilustratīvs attēls
Salaspils 1.vidusskola. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Zinību diena Salaspils 1. vidusskolā aizvadīta karstasinīgi - skolas vadība uz pasākumu uzaicinājusi tā saucamos "drifterus". Auto entuziasti trikus veikuši tikai dažu metru attālumā no pasākuma vērotājiem, kas daļai vecāku izraisījis sašutumu, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Daļa vecāku norāda, ka autosportisti pasākumam labi sagatavojušies, taču citi domā, ka skatītāji atradās pārāk tuvu.

Video: "Bez Tabu" sižets

Par gaidāmo šovu iepriekš neesot izplatīta informācija. Pat ja braucēji ir labi sagatavojušies, vienmēr pastāv tehnikas sabojāšanās risks, kas var novest arī pie skatītāju savainojumiem. Tā noticis jau iepriekš. 

"Es ievilku elpu, aizturēju to un cerēju, ka viss beigsies labi. Šoreiz beidzās labi, bet tas viss varēja izvērties krietni citādāk. Šiem drifta braucējiem jāatgriežas skolas solā un jāatceras fizika. Rotējošam ritenim piemīt kinētiskā enerģija. Tajā brīdī, kad pa gaisu lido plīsusi riepa, veidojas enerģija, ko varētu pielīdzināt šāvienam," pasākumu komentē satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis, kurš arī ar savu pirmklasnieku vēroja pasākumu. 

Autobraucēju aicināšana uz pasākumu bijusi skolotājas, tagad direktores vietnieces, ideja. Viņa pati aizraujoties ar driftošanu, un gribējusi Zinību dienas pasākumu "pacelt citā līmenī". 

Viņa norāda, ka pasākumā tika ievēroti drošības noteikumi, un skolēniem bija paredzēta droša vieta. Vietniece aizbildinājusies, ka video ierakstā no pasākuma redzami tikai vecāki. Tiesa, pie rotācijas apļa bijuši arī bērni. 

Par pasākumu no vidusskolas Salaspils pašvaldība pieprasījusi paskaidrojumu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu