Rošīna Mērfija: Albuma ienākumi netiks ziedoti transpersonu organizācijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koncertzālē "Palladium" uzstājas īru dziedātāja Rošīna Mērfija
Koncertzālē "Palladium" uzstājas īru dziedātāja Rošīna Mērfija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Īru elektropopa zvaigzne Rošīna Mērfija ir noliegusi medijos izskanējušos apgalvojumus, ka viņas ierakstu kompānija "Ninja Tune" ienākumus no jaunā albuma "Hit Parade" ziedos transpersonu organizācijām.

Dueta "Moloko" bijušās dalībnieces albums klajā nāca piektdien, tomēr tā izdošanu aizēnoja skandāls ap dziedātājas izteikumiem par pubertātes bloķētājiem un tam sekojošie pārmetumi "transfobijā".

Londonā tika atcelti divi albuma atbalstam plānotie koncerti, bet mediji ziņoja, ka ierakstu kompānija apņēmusies visus ienākumus ziedot transpersonu organizācijām. Izskanēja apgalvojumi, ka "Ninja Tune" pārtrauks jaunā albuma mārketingu un promotēšanu.

Jaunais albums tostarp izpelnījies atzinīgas kritiķu atsauksmes. Vietne NME un laikraksts "Financial Times" albumam iedevis četras, bet "The Guardian" - piecas zvaigznes.

Platformā "X" kāds mūziķes fans vaicāja: "Kā tu jūties par to, ka ierakstu kompānija ziedos transpersonu tiesību labdarības organizācijām?"

Mērfija atbildēja: "Tātad, ierakstu kompānija šos ziņojumus neapstiprina. Viņi nav nākuši klajā ne ar kādu oficiālu paziņojumu, un viņi negrasās ziedot ienākumus no albuma labdarībai."

"Es par to pārliecinājos," rezumēja mūziķe, kas cita starpā ir labi pazīstama ar "Moloko" hitu "Sing It Back".

Mūziķes augusta ieraksts feisbukā, kas bija veltīts pubertātes bloķētāju tēmai, dažos sociālo mediju sektoros izsauca skaļas apsūdzības "transfobijā".

Tiesa gan, vēlākās ziņas par Mērfijas "atcelšanu", izraisīja spēcīgu aizstāvības kampaņu.

"Lūdzu, nesauciet mani par terfu (transpersonas izslēdzošu radikālu feministi). Bet pubertātes bloķētāji ir galīgi garām, absolūti nožēlojami," savā privātajā "Facebook" lapā augustā ierakstīja Mērfija.

"Farmācijas milži viegli tiek pie lielas naudas. Mazie apjukušie bērni ir viegli ievainojami un ir jāaizsargā. Tā vienkārši ir patiesība," pauda dziedātāja, sociālajos tīklos drīz vien izsaucot asas debates.

Kad Londonā tika atcelti Mērfijas koncerti, mūziķes atbalstītāji notikušo raksturoja kā kārtējo atcelšanas kultūras piemēru.

Britu horeogrāfe Rozija Keja tviterī pauda sašutumu par vēršanos pret Mērfiju, to raksturojot kā šausminošu.

"Ja tev ir vajadzīgs atbalsts, lūdzu, dari man to zināmu," vēršoties pie Mērfijas, rakstīja Keja. "Šeit ir vesela mākslinieku armija, kas ir gatava tevi atbalstīt un grib izbeigt atcelšanas kultūru. Tā ir slikta auditorijai, slikta sievietēm, slikta bērniem un smacējoša mākslai."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu