Dzierkals gūst vārtus AIK uzvarā IIHF Čempionu līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals 9. septembrī Tamperē guva vārtus viņa pārstāvētās Zviedrijas komandas Šellefteo AIK uzvarā pār pašreizējo čempioni "Tappara" Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas mačā, bet Ženēvā Kristaps Sotnieks piespēlēja vienīgo vārtu guvumā viņa un Rolanda Vīgnera pārstāvētās Ruānas "Dragons" piedzīvotajā sagrāvē.

AIK viesos ar 5:3 (2:2, 3:0, 0:1) apspēlēja Somijas komandu Tamperes "Tappara".

Dzierkals spēles 108.sekundē atklāja rezultātu, pēc piespēles no aizvārtes no laukuma vidus puspagriezienā raidot ripu vārtos.

Uzbrucējs uz ledus bija 17 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un tika pie +/- rādītāja +1.

Sestdien izbraukumā spēli aizvadīja arī Sotnieka un Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons", kas Ženēvā cieta sagrāvi mačā ar "Servette", piekāpjoties ar 1:9 (0:3, 0:5, 1:1).

Vienīgos vārtus viesi guva 43.minūtē, kad Marcela Haščāka gūtajos vārtos asistēja arī Sotnieks.

Aizsargs laukumā pavadīja 17 minūtes un deviņas sekundes, bet Vīgners 12 minūtes un 57 sekundes, nopelnot +/- rādītāju -2.

Svētdien Tamperē viesosies arī Roberta Bukarta pārstāvētā Čehijas komanda Vītkovices "Ridera", lai tiktos ar turnīra līderi "Ilves", kas trijos mačos sakrājusi deviņus punktus.

Turnīra tabulā AIK ar sešiem punktiem četros mačos ir 11.vietā, "Ridera" ar pieciem punktiem trīs cīņās ir 15.vietā, bet 18.vietā ar trim punktiem četrās spēlēs ir Kristapa Sotnieka un Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons".

Šosezon komandu skaits no 32 samazināts uz 24. Komandas aizvada sešas spēles, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Somijas klubs Tamperes "Tappara".

Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.gada sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu