Rinkēvičs uzņemas Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas Goda prezidenta amatu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir atsaucies Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas aicinājumam un uzņēmies kustības Goda prezidenta amatu, informē Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

"Jūtos pagodināts uzņemties Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas Goda prezidenta pienākumus, kurus ir aizsācis pirmais Latvijas Valsts prezidents Jānis Čakste. Arī šodienas pasaulē ir tikpat aktuāla skautu un gaidu kustības devīze: "Esi modrs!" Lai šī devīze jūs pavada ikdienas darbā. Esat modri un iestājaties pret netaisnību un pārkāpumiem. Esat gatavi uz rīcību, aktīvu un konstruktīvu darbu mūsu sabiedrības un valsts labā," aicinājis Rinkēvičs.

Rinkēvičs sestdien apmeklēja skautu un gaitu nometni "Būsim modri", kas šogad galvaspilsētā pulcē dalībniekus no Jūrmalas, Tukuma, Liepājas, Ogres, Siguldas, Vaboles un Rīgas.

1921.gadā tika izveidota Latvijas Skautu organizācija, ko 1924.gadā pārdēvēja par Latvijas Skautu centrālo organizāciju. Skautu skaits 1939.gadā Latvijā bija vairāk nekā 8000 skautu. Savukārt 1922.gada 15.martā tika apstiprināti Latvijas Gaidu centrālās organizācijas statūti. 1937.gada 1.janvāri Latvijā darbojās 3036 gaidas.

Mūsdienās organizācija apvieno ap 800 aktīvu jauniešu visā Latvijā, 21 reģionālajā vienībā. Ikdienas darbu veic ap 100 brīvprātīgo, vadot skautu un gaidu nodarbības četrās darbības pakāpēs. Latviešu skauti un gaidas darbojas arī ASV, Austrālijā un Kanādā. 2022.gadā tika izveidota arī mūsdienu diasporā radusies iniciatīva - Briseles 21.skautu un gaidu vienība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu