Rumānija pēc drona fragmentu atrašanas izsauc Krievijas sūtni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rumānijas prezidents Klauss Johaniss
Rumānijas prezidents Klauss Johaniss Foto: Wikipedia

Rumānija 10. septembrī paziņoja, ka tā ir izsaukusi Krievijas vēstniecības pilnvaroto pārstāvi saistībā ar drona fragmentu atrašanu savā teritorijā.

Karavīri Tulčes apgabalā sestdien pārmeklējuši Plauru apvidu, kad no vietvaras pārstāvjiem saņemta informācija par iespējamām drona atlūzām.

Drona atlūzas šajā apvidū šonedēļ jau tika atrastas dažu kilometru attālumā no sestdien uzieto atlūzu vietas.

Tajā pašā dienā Rumānijas valsts sekretārs Julians Fota tikās ar Krievijas diplomātu, lai nodotu "Rumānijas protestu saistībā ar Rumānijas gaisa telpas pārkāpumu", paziņoja Ārlietu ministrija.

Fota "stingri lūdza Krievijas pusi pārtraukt darbības pret Ukrainas iedzīvotājiem un infrastruktūru, tostarp tās, kas jebkādā veidā apdraud Rumānijas pilsoņu drošību un aizsardzību reģionā".

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss un NATO vadītājs Jenss Stoltenbergs sestdien paziņoja, ka viņi telefonsarunā pārrunājuši dronu atlūzu atrašanu.

Stoltenbergs pavēstīja, ka nav "nekādu pazīmju, kas liecinātu par nodomu uzbrukt NATO, taču šie triecieni ir destabilizējoši".

Viņš arī pauda gandarījumu par ASV lēmumu NATO gaisa telpas patrulēšanai izvietot vairāk iznīcinātāju F-16.

Kā paziņoja Johanniss, atlūzu atrašana liecina, ka "ir noticis absolūti nepieņemams Rumānijas suverēnās gaisa telpas pārkāpums".

Rumānija ir pastiprinājusi pasākumus, lai pastiprinātu uzraudzību un gaisa telpas drošību pēc atkārtotiem Krievijas uzbrukumiem pāri robežai Donavas ostām un infrastruktūrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu