Lietuva uz Latviju nosūtīs 20 robežsargus, lai palīdzētu apturēt rekordlielo migrantu plūsmu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuva nosūtīs 20 robežsargus uz Latviju, lai palīdzētu kaimiņvalstij saistībā ar rekordlielo nelegālo migrantu plūsmu, pirmdien paziņoja Lietuvas iekšlietu viceministrs Arnolds Abramavičs.

Viņš sacīja ziņu aģentūrai BNS, ka ir pieņemts sākotnējais lēmums Latvijai palīgā nosūtīt līdz 20 robežsargiem.

Svētdien Latvijas robežsargi atklāja 256 mēģinājumus nelegāli šķērsot valsts robežu, kas ir visu laiku lielākais diennakts laikā atklāto robežpārkāpēju skaits.

Tikmēr Lietuvas robežsargi pēdējo nedēļu laikā dienā atklājuši vien dažus vai pat nevienu mēģinājumu nelegāli iekļūt valstī no Baltkrievijas puses.

Šogad Lietuva reģistrējusi 1600 mēģinājumus nelegāli iekļūt valstī no Baltkrievijas puses, savukārt pērn tādu gadījumu skaits sasniedza 11 200.

Savukārt Latvijā kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 7856 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemti 318 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas-Latvijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Lietuvas amatpersonas izteikušās, ka robežpārkāpēju skaits uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas samazinājies, jo Lietua uzlabojusi robežapsardzi, uzbūvējot dzeloņdrāšu žodu un veicot citus pasākumus.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu