Ruvjaless pēc skandāla tomēr atkāpjas no Spānijas Futbola federācijas prezidenta amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Spānijas Futbola federācijas (RFEF) prezidents Luiss Ruvjaless svētdien tomēr atkāpās no amata.

Jau vēstīts, ka Ruvjaless pēc Spānijas sieviešu izlases uzvaras Pasaules kausa izcīņas finālā uz lūpām noskūpstīja valstsvienības spēlētāju Jenni Ermoso, izraisot skandālu.

Pats Ruvjaless iepriekš sacījis, ka skūpsts bijis abpusējs un no amata atteicās atkāpties, tomēr Ermoso to noliedza, sakot, ka skūpstu nav vēlējusies un vēlāk iesniedza sūdzību par RFEF prezidentu prokuratūrā.

"Pēc manas pagaidu atstādināšanas no FIFA [Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas] puses un citām pret mani izvirzītām apsūdzībām ir pilnīgi skaidrs, ka nevaru vairs palikt federācijas prezidenta amatā," teikts svētdien izplatītajā Ruvjalesa paziņojumā.

Spānijas prokuratūra piektdien, divas dienas pēc Ermoso iesniegtās sūdzības, apsūdzēja Ruvjalesu par seksuālu uzmākšanos.

Ruvjaless arī paziņojis, ka atkāpjas no FIFA viceprezidenta amata.

46 gadus vecais Ruvjaless RFEF prezidenta amatā bija kopš 2018.gada.

20.augustā Sidnejā notikušajā Pasaules kausa finālspēlē Spānija ar rezultātu 1:0 uzvarēja Angliju un izcīnīja savu pirmo lielot titulu sieviešu futbola meistarsacīkstēs.

Ermoso vēlāk sociālajos tīklos atklāja, ka Ruvjalesa rīcība viņai bija nepatīkama.

Kā iepriekš stāstīja Ruvjaless, Ermoso apbalvošanas ceremonijā centusies viņu pacelt, RFEF prezidents jautājis, vai var futbolisti noskūpstīt un viņa piekritusi. Turpretī pati Ermoso noliedz, ka būtu centusies pacelt prezidentu un saruna par to, vai viņš futbolisti drīkst noskūpstīt, nav notikusi.

Pēc skandāla Ermoso, viņas 22 komandas biedrenes un vēl vairāk nekā 50 spāņu futbolistes paziņoja, ka nepārstāvēs izlases, ja RFEF turpinās vadīt Ruvjaless.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu