FOTO Zemestrīce Marokā prasījusi teju 2500 dzīvības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemestrīces sekas Marokā.
Zemestrīces sekas Marokā. Foto: Reuters/ScanPix

Marokā 8. septembra vakarā notikušajā spēcīgajā zemestrīcē, kas sagrāvusi daudzas ēkas un nodarījusi citus postījumus, bojāgājušo skaits pietuvojies 2500, pirmdien pavēstījusi Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, gājuši bojā 2497 cilvēki un vēl 2476 cilvēki ir ievainoti.

FOTO: Zemestrīces sekas Marokā

Daudzviet glābēji nevar sasniegt zemestrīcē cietušās apdzīvotās vietas, jo zemestrīces izraisītie nogruvumi bloķējuši kalnu ceļus.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka saskaņā ar ASV Ģeoloģiskais dienesta datiem 8. septembrī Marokā notikušās zemestrīces stiprums bija 6,8 magnitūdas. 

Joprojām tiek ziņots par cilvēkiem, kuri iesprostoti zem ēku gruvešiem. Vietējās slimnīcas pieredz ievērojamu pacientu pieaugumu.

Baidoties no zemestrīces pēcgrūdieniem, daudzi Marakešas iedzīvotāji nakti izvēlējušies pavadīt ārā, guļot uz ielām, pilsētas laukumos un citās atvērtās vietās.

Foto: AFP/SCANPIX

Marakešas vēsturiskie mūri, aizsargvaļņu kopums, kas tika izveidots 12. gadsimta sākumā, ir bojāti.

Šī ir stiprākā zemestrīce Marokā daudzu gadu laikā. Lai gan zemestrīces Ziemeļāfrikā ir relatīvi reta parādība, 1960 .gadā 5,8 magnitūdu zemestrīce pie Marokas pilsētas Agadiras prasīja tūkstošiem cilvēku dzīvību.

Jaunās zemestrīces epicentrs atradās augstu Atlasa kalnos aptuveni 71 kilometru uz dienvidrietumiem no Marakešas. Netālu no epicentra atrodas Ziemeļāfrikas augstākais kalns Tubkals.

Marokas ziņu aģentūra MAP vēstīja, ka zemestrīces skartajos reģionos darbu sākušas arī glābēju komandas no ārvalstīm.

Lielbritānija ir nosūtījusi uz Maroku 60 glābējus ar aprīkojumu un četrus speciāli apmācītus suņus, un Spānijas armija nosūtījusi 56 glābējus un četrus suņus.

Marokai palīdzību piedāvājušas vairākas valstis, un pagaidām tā piekritusi piedāvājumiem no Lielbritānijas, Spānijas, Kataras un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Taču Maroka brīdinājusi, ka vēlāk tai, iespējams, būs nepieciešama arī citu valstu palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu