Medijs: Žagars tuvu līguma parakstīšanai ar "Fenerbahce", bet sezonu iesāks Lietuvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars ir tuvu līguma parakstīšanai ar Stambulas "Fenerbahce", bet vismaz sezonas sākumā spēlēs Lietuvas klubā Viļņas "Wolves", vēsta "Eurohoops" galvenais redaktors Aris Barks.

Plānots, ka Žagars no ULEB Eirolīgas komandas "Fenerbahce" tiks īrēts Viļņas klubam, kas gaidāmajā sezonā spēlēs ULEB Eirokausā.

Žagars aizvadīja spilgtu Pasaules kausa finālturnīru, astoņos mačos vidēji gūstot 12,4 punktus, atdodot 7,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 bumbas zem groziem. Spēlē par piekto vietu Žagars laboja pasaules čempionātu rezultatīvo piespēļu rekordu (17), turklāt nepieļāva nevienu kļūdu.

23 gadus vecais Latvijas basketbolists tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Žagars iepriekšējā sezonā, pārstāvot Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", 22 mačos vidēji 28 minūtēs guva 15,4 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Šobrīd basketbolists ir brīvā aģenta statusā.

Žagars kopš 2017.gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā. Spānijas augstākajā līgā viņš ir piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2021./2022.gada sezonas saspēles vadītājs bija Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu