FOTO UN VIDEO "Lielā talka" aicina stādīt savus Laimes kokus un palīdzēt augusta vētrā cietušajiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras postījumi "Virkus" kapos Dobeles novadā.
Vētras postījumi "Virkus" kapos Dobeles novadā. Foto: Lita Millere/LETA

Pasaules Talkas dienā, 16.septembrī, kad visā pasaulē notiks atkritumu savākšanas talkas, "Lielā talka" aicina ne tikai stādīt savus Laimes kokus, bet patiesi palīdzēt tiem, kam palīdzība ir vajadzīga, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Jana Kralliša.

Augusta postošā vērta radīja problēmas daudzviet Latvijā. Pie vētras seku likvidācijas darbs notiek joprojām. Daudzviet upes un teritorijas ir aizsprostotas ar izgāztajiem kokiem, māju jumti nav salaboti.

Ja ir brīvas rokas, tehnika un cilvēki ir gatavi palīdzēt, viņi tiek aicināti nākt palīgā savam kaimiņam, draugam, skolasbiedram, sava ciemata un pašvaldības ļaudīm un arī pašvaldībai, lai organizētu kopīgas talkas un izdarītu noderīgu darbu, norāda Kralliša.

Kampaņā "Sava Our Sea" iesaistījušās sešas Latvijas pašvaldības - Liepāja, Rīga, Valmiera, Jūrmala, Ādažu un Talsu novads - lai vērstu uzmanību uz to, kā mūsu ikdienas rīcība ietekmē Baltijas jūru un dzīvību tajā.

Latvijas pašvaldības kampaņā iesaistījušās ar dažāda veida aktivitātēm. Rīgā un Jūrmalā notiek dažādas izglītojošas kampaņas, kā arī pilsētas iedzīvotāju uzmanība Baltijas jūras piesārņojuma problēmai, tostarp izstādes.

Valmierā notika talka, kuras laikā talkotāji, pārvietojoties ar supiem pa Gauju vāca ūdenī un piekrastē nonākušos atkritumus. Savukārt trešdien, 13.septembrī, notiks plastmasas piesārņojumam veltīta diskusija.

Talsu novadā notika piekrastes sakopšanas talkas Kolkā, Rojā un Mērsragā. Talkas paredzēts arī Ādažu novadā, kā arī tur būs apskatāma izglītojoša izstāde par cigarešu izsmēķu ietekmi uz videi. Savukārt Liepājā kampaņas laikā tiek izliktas īpašas izsmēķiem paredzētas atkritumu tvertnes ar informāciju par izsmēķu kaitīgumu videi.

FOTO: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš apskata vētras postījumus Zemgalē

FOTO: Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē negaisa skartās vietas 

FOTO: Vētras postījumi Dobeles novadā 

FOTO: Vētras postījumi Tērvetes tīklu parkā 

Video: Vētras postītie labības lauki

Netālu no Augstkalnes, Dzeguzēnos, daudzdzīvokļu ēkai norauts jumts, iekšā dzīvokļos tek ūdens, iedzīvotāji ir bezpalīdzīgi.

Video: Dzeguzēnu iedzīvotāja par vētras postījumiem

Video: Iedzīvotāji par krusas nodarītajiem postījumiem

Video: Iedzīvotāji par krusas postījumiem

Dobeles novada Virkus kapos izrauti koki ar visām saknēm. Starp Dobeli un Lietuvas robežu konstatēti arī postījumi elektrolīnijām.

Dobeles novada Naudītes  un Penkules ciemos novērota liela krusa, Kroņaucē vētra lauzusi daudz koku. Ir arī postījumi ēkām - daļēji norauti jumti un izsisti logi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu