Muratovs: Krievijā vairs nepastāv ne preses, ne vārda brīvība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitrijs Muratovs
Dmitrijs Muratovs Foto: Maxim Shemetov

Nobela Miera prēmijas laureāts, Krievijas neatkarīgā laikraksta "Novaja Gazeta" redaktors Dmitrijs Muratovs paziņojis, ka Krievijā vairs nepastāv ne preses brīvība, ne arī vārda brīvība.

"Neatkarīgās žurnālistikas vēsture ir cauri, tā ir beigusies," paziņoja Muratovs, pirmdien sākoties pirmajai Hamburgas Preses brīvības konferencei.

Pēc viņa teiktā, Rietumi ir daļēji atbildīgi par situāciju, kādā atrodas preses brīvību Krievijā. Kā intervijā Vācijas raidorganizācijai NDR norādīja Muratovs, Krievija daudzus gadus prasīja Eiropas Savienībai un Rietumiem: "Vai vai jums vajag gāzi Vācijā, vai tā vietā jums vajag preses brīvību Krievijā?" 20 gadus atbilde bija - gāze, sacīja Muratovs.

"Eiropas vadošie politiķi bija Putina līdzgaitnieki," paziņoja Muratovs. Viņš īpaši pieminēja bijušo Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu, kā arī augsta ranga Austrijas, Somijas un Francijas politiķus.

Muratovs 2021.gadā saņēma Nobela Miera prēmiju "par saviem centieniem nodrošināt vārda brīvību, kas ir priekšnoteikums demokrātijai un ilgstošam mieram."

Muratovs ir viens no 1993.gadā izveidotā Krievijas neatkarīgā laikraksta "Novaja gazeta" dibinātājiem.

Krievijas tieslietu ministrija šomēnes pasludināja Muratovu par "ārvalstu aģentu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu