Putins: Lēmums iesūtīt padomju tankus Ungārijā un Čehoslovākijā bija "kļūda" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins uzrunā Austrumu Ekonomiskā foruma laikā Krievijā atzinis, ka Padomju Savienības izvēle apspiest protestus Ungārijā un Čehoslovākijā ar tanku palīdzību bija kļūda, ziņo raidsabiedrība BBC.

Viņš papildinājis, ka ārpolitikā "nav taisnīgi pieņemt lēmumus, kas kaitētu citiem cilvēkiem". Lieki atgādināt, ka šos vārdus viņš saka brīdī, kad Krievijas armija īsteno pilna mēroga karu Ukrainā un nogalina civiliedzīvotājus.

Diskusijas moderators Putinam jautāja, ko viņš teiktu tiem cilvēkiem, kas uzskata, ka Padomju Savienība šo protestu laikā rīkojās kā koloniāla vara.

Putins atbildēja: "Mēs jau pirms ilga laika pieņēmām to, ka šī daļa no padomju politikas bija kļūdaina un tikai noveda pie attiecību saspringuma. Ārpolitikā nedrīkst pieņemt lēmumus pretrunā ar citu tautu interesēm."

Putins norādīja, ka Rietumvalstis, galvenokārt ASV, tagad pieļaujot tās pašas kļūdas, ko 1968. un 1956. gadā pieļāva Padomju Savienība.

Pēc masu protestiem un pieprasījumiem pēc neatkarības Padomju Savienība 1956. gadā iebruka Ungārijā, bet 1968. gadā - Čehoslovākijā. Centienos protestus apspiest tika izmantoti tanki, un bojā gāja vairāki desmiti cilvēku. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu