VIDEO "Biju ļoti lielā šokā." Pēc izrakstīšanās no Rīgas Dzemdību nama māmiņa saņem ziņu, ka viņas zīdainim ir lauzta roka (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Allažniecei Jolantai 10. augustā priekšlaicīgi piedzima ļoti gaidītā meitiņa Emma. Nopietnas infekcijas dēļ meitenīte pirmās septiņas dzīves dienas diemžēl pavadīja Rīgas Dzemdību nama intensīvās terapijas nodaļā un pēc tam - Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Taču pēc izrakstīšanas saņemta šausmīga ziņa - zīdainis guvis augšdelma lūzumu, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Salīdzinot rentgena uzņēmumus, uzreiz iezīmējas atšķirības - pirmajā, kas veikts neilgi pēc Emmas dzimšanas, lūzums nav manāms, taču otrajā, kas uzņemts izrakstīšanas dienā, to iespējams ieraudzīt pat ar neapbruņotu aci. 

Video: "Bez tabu" sižets

Ārsti Jolantai lūzuma iemeslus nav varējuši izskaidrot, taču viņai radušās aizdomas, ka trauma gūta darbinieku nolaidības dēļ īsi pirms izrakstīšanas dienas. 

Rīgas Dzemdību nama pārstāvji apstiprina, ka par notikušo 21. augustā saņemta sūdzība, kā arī pieprasīta medicīniskā dokumentācija un situācijas skaidrojums. 

Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Inese Bļodniece norādījusi, ka par situāciju ārsti jau ir snieguši paskaidrojumus un izpētīta Emmas medicīniskā dokumentācija. Bļodniece norāda, ka kategoriski izslēgta traumatiska pieredze vai diskomforts aprūpes procesā. Viņa atzīmē, ka tā, visticamāk, ir dzemdību laikā gūta trauma, ko agrāk neizdevies piefiksēt. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu