FOTO Talsos policija konstatē vērienīgu marihuānas audzēšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Talsos Valsts policija kratīšanā izņēmusi lielu daudzumu marihuānas, informēja policija.

Valsts policija Talsos, kādā uzņēmējdarbības vajadzībām izīrētā ēkā konstatēja marihuānas audzētavu. Kratīšanu laikā kopumā tika izņemti 1 534 marihuānas stādi podos un 11,44 kilogrami izžāvētas marihuānas. Tāpat atsavinātas dārgas ierīces, kas paredzētas marihuānas audzēšanai.

Saistībā ar šo noziegumu policija 15.augustā Talsos un Rīgā aizturēja trīs personas - 1969.gadā un 1982.gadā dzimušus vīriešus un 1984.gadā dzimušu sievieti, nākamajā dienā aizturēts arī 1974.gadā dzimis vīrietis. Neviens no aizturētajiem iepriekš nav sodīts.

Divas aizturētās personas - 1969.gadā un 1974.gadā dzimuši vīrieši - atzītas par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā un 256. panta otrajā daļa paredzētājām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, un šīm personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Savukārt 1963.gadā dzimušam vīrietim un 1984.gadā dzimušai sievietei piemērots statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes (VP ONSSNAP) 15.augustā tika sākts kriminālprocess par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju organizētā grupā un par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Turpinās izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu