Arodbiedrība: Kozlovska kandidatūra iekšlietu ministra amatam vērtējama pozitīvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis (JV) kā iekšlietu ministra amata kandidāts ir vērtējams pozitīvi, atzina Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Pirmkārt, Kozlovskim ir bijusi ļoti laba un ilgstoša darba pieredze iekšlietu ministra amatā, kas ir liels bonuss, jo nebūs jāiepazīst ministrijas specifika.

Otrkārt, Kozlovskis kā bijušais iekšlietu ministrs veica virkni uzlabojumu iekšlietu jomā, piemēram, ik pēc pieciem nodienētajiem gadiem tagad var saņemt pabalstu, kas neapšaubāmi ietekmē darbinieku labklājību.

Kozlovskis iestājās par izdienas pensiju saglabāšanu dienestos. Tāpat sociālais dialogs bija augstā un profesionālā līmenī, vērtēja arodorganizācijas pārstāvis.

Arodbiedrība sagaida, ka jaunais iekšlietu ministrs spēs realizēt valdības deklarācijā ierakstīto, kad iekšlietām no iekšzemes kopprodukta tiks novirzīti 2,5%.

"Vēlamies, lai tiktu realizētās tās finansiālās ieceres, kuras iekšlietu ministrija ir sagatavojusi un arodbiedrība ir atbalstījusi. Papildus ļoti ceram uz dinamisku darbu, dinamisma ieviešanu dienestos un galvenais vadmotīvs - cilvēks dienestā ir vērtība, bet ne materiāls," uzsvēra Augustāns.

Jau ziņots, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai", pieci - Zaļo un zemnieku savienībai, bet trīs - "Progresīvajiem". Tādējādi pašreizējo iekšlietu ministru Māri Kučinski (AS) nomainīs Kozlovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu