"Nezinu, vai mēs jebkad uzzināsim, kas tieši notika." Indijā noslepkavotās Līgas Skromanes dzīvesbiedrs netic tiesas spriedumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sunith Sukumaran/Facebook

"Es nezinu, vai mēs jebkad uzzināsim, kas tieši notika. Bet esmu 100% pārliecināts, ka oficiālā versija nav patiesa," tiešsaistes žurnālam "Klik" sacīja Indijā brutāli noslepkavotās latvietes Līgas Skromanes dzīvesbiedrs Endrū Džordans. 

Pērn decembrī tiesa Indijā lēma, ka latvietes izvarošanā un noslepkavošanā, kas notika 2018. gadā, vainīgi ir divi vietējie vīrieši. Abiem piespreida mūža ieslodzījumu. Tomēr Līgas dzīvesbiedrs Endrū Džordans ir pārliecināts, ka tiesas spriedums ir balstīts uz safabricētu lietu un ka aiz restēm uz mūžu ieslodzītie nav vainīgi Līgas noslepkavošanā.

2018. gada 21. februārī Līga Skromane ar māsu Ilzi devās uz Keralas štatu Indijā, lai apmeklētu nodarbības Dharmas ajurvēdas un dziedniecības centrā. Brauciens izrādījās liktenīgs. 14. martā Līga pazuda. Viņas ķermenis tika atrasts 20. aprīlī. Sakropļots, bet galva - atdalīta. 

Endrū jau izmeklēšanas sākuma posmā medijiem pauda šaubas par vietējās policijas darbu un izmeklēšanu. Skepse šo gadu laikā nemazinājās.

"Pat tad, kad viņi meklēja Līgu, viņi neizrādīja absolūti nekādu reālu interesi, lai viņu atrastu," saka vīrietis. "Pat tad, kad ķermenis tika atrasts, viņiem bija problēmas veikt kārtīgu autopsiju, viss tika virzīts uz priekšu ātri, viņi spēlējās ar pierādījumiem, slēpa pierādījumus, neizmeklēja pavedienus. Viņi vienkārši sastādīja sarakstu ar vietējiem, kam jau iepriekš ir bijušas problēmas ar policiju, un atrada divus vietējos noziedzniekus, kas bija netālu tajā laikā, lai varētu vainu novelt uz viņiem," apgalvo Endrū.

Endrū uzskata, ka patiesībā slepkavas bija kādi ietekmīgi cilvēki, kuriem bija pietiekoši daudz naudas, lai uzpirktu policiju.

Vairāk lasi tiešsaistes žurnālā "Klik"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu