Porziņģim milzīgs lēciens pazīstama medija NBA spēlētāju rangā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piedzīvojis iespaidīgu lēcienu populārā ASV medija "CBS Sports" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju top 100 rangā.

Līdz jaunās NBA sezonas sākumam atlicis vēl nedaudz vairāk nekā mēnesis, bet "CBS Sports" ir nākusi klajā ar savu ikgadējo NBA spēlētāju top 100.

Katru gadu šis tops tiek publicēts pirms sezonas. Šoreiz tā autori ir "CBS Sports" žurnālisti Breds Botkins, Džeimss Herberts, Džeks Melounijs, Sems Kvins, Bils Reiters Amīrs Tairī, Kolins Vords-Henindžers un Jasmīna Vimbiša

Pērn šajā topā Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ieņēma vien 86. vietu, bet šogad viņš "CBS Sports" vērtējumā izpelnījies pamatīgu kāpumu, ieņemot 49. pozīciju.

"Varbūt jūs to palaidāt garām, bet Porziņģis Vašingtonā aizvadīja karjeras labāko sezonu. Viņš arī nospēlēja 65 mačus, kas ir otrs labākais rādītājs viņa karjerā. Šis ir vērā ņemams aspekts, zinot, ka savainojumi allaž ir aizēnojuši Porziņģa spilgto sniegumu laukumā.

Jau ceturto reizi viņa karjerā Porziņģis sezonu sāks jaunas komandas rindās. Un šoreiz no viņa tiks gaidīts visvairāk. "Celtics" cer, ka 221 centimetru garais latvietis viņiem palīdzēs atgriezties finālā. Porziņģim blakus būs divi Visu zvaigžņu spēles kalibra basketbolisti - Džeisons Teitams un Džeilens Brauns. Tas nozīmē, ka viņam jau atkal būs jāatrod savu lomu," rakstīja Vimbiša.

Ranga piektajā desmitā Porziņģim priekšā ir šādi spēlētāji:

48. Freds Vanvlīts (Hjūstonas "Rockets")

47. Francs Vagners (Orlando "Magic")

46. Kriss Midltons (Milvoki "Bucks")

45. Keids Kaninghems (Detroitas "Pistons")

44. Demars Derouzens (Čikāgs "Bulls")

43. Zeks Lavīns (Čikāgs "Bulls")

42. Desmonds Beins (Memfisas "Grizzlies")

41. Lauri Markanens (Jūtas "Jazz")

Šogad topa virsotnē atrodams aizvadītās sezonas čempions un finālsērijas MVP Nikola Jokičs. Aiz serbu centra ierindojas Jannis Adetokunbo, kurš pērn atradās topa virsotnē. Trešo vietu ieņem Stefans Karijs, viņam seko Slovēnijas spīdeklis Luka Dončičs, bet labāko piecinieku noslēdz Kevins Durents.

Porziņģis aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu