Siliņa: Latvijas pamatvērtības ir neatkarība, brīvība un latviešu valoda (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Evika Siliņa
Evika Siliņa Foto: Ieva Ābele, Saeima

Latvijas pamatvērtības ir neatkarīga valsta, brīva sabiedrība un latviešu valoda kā valsts valoda, šodien debatēs Saeimā pirms balsojuma par jaunās valdības apstiprināšanu uzsvēra Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV).

"Mūsu cilvēki jeb politiskā nācija ir visi, kuri ciena un godā Latvijas pamatvērtības - neatkarīgu valsti, brīvu sabiedrību un latviešu valodu kā valsts valodu," akcentēja Siliņa.

Premjera amata kandidāte pauda, ka veiksmīgas, bagātas valsts panākumu atslēga ir tieši cilvēki, un spēja pieņemt vienam otru "visā mūsu dažādībā".

"Jaunās vienotības" viena no līderēm akcentēja, ka arī šorīt parakstītās topošā Ministru kabineta deklarācijas centrā ir cilvēks.

"Valdības komanda strādās tā, lai Latvijas cilvēki - skolēni, skolotāji, uzņēmēji, pacienti, mammas, tēti, vecvecāki - justu, ka valsts strādā viņu labā, nevis ir vienaldzīga vai kalpo tikai kaut kādam savam procesam," sola premjera amata pretendente.

Siliņas viens no mērķiem ir panākt, ka iedzīvotāji reāli justu, ka uzlabojas valsts sniegto pakalpojumu kvalitāte, ka Latvija kļūst pretimnākošāka, cilvēcīgāka un taisnīgāka.

"Mans darbs būs vērsts uz to, lai uzņēmējs justu, ka viņu neapgrūtina ar lieku birokrātiju. Skolēns justu, ka viņš saņem izglītību, ar kuru var konkurēt gan vietējās, gan ārvalstu augstskolās. Cilvēks, kas piedzīvo vardarbību, justu, ka valsts grib un spēj viņu pasargāt. Ka pacients redz, ka rindas kļūst īsākas, ka katrs seniors redz un jūt, ka kļūst sociāli aizsargātāks. Lai vienkārši katra ģimene sajustu, ka tā ir Latvijai vajadzīga," akcentēja Ministru prezidenta amata kandidāte.

Siliņa savā uzrunā uzsvēra arī atbalstu Ukrainai, tai aizstāvoties pret Krievijas agresiju, ekonomikas pieauguma veicināšanu, risinājumu rašanu iedzīvotājus satraucošajiem tarifu pieaugumiem un vairākiem citiem jautājumiem.

Kā ziņots, Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadītā topošā koalīcija šorīt parakstījusi sadarbības līgumu un gaidāmās jaunās valdības deklarāciju.

Dokumentus parakstīja "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" pārstāvji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu