VIDEO "Traki tā dzīvot!" Jēkabpils nomalē iedzīvotājiem jāiztiek bez ūdens un kanalizācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanalizācijas akas vāks. Ilustratīvs attēls.
Kanalizācijas akas vāks. Ilustratīvs attēls. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Vietējie iedzīvotāji Ziedu ielā, pie Jēkabpils robežas jau vairākus gadus spiesti dzīvot neapskaužamos apstākļos - bez kanalizācijas un ūdenskrāna. Taču lūgumi pieslēgt īpašumus centrālvadam tiek jau ilgstoši ignorēti, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā". 

"Mums te nav nekā! Daudziem ir akas, bet vasarā tās paliek sausas – ūdens nav. Sola, bet nekas nav izdarīts jau kopš 1960. gadiem, kad te sākām dzīvot. Sasola, bet neko nedara," sašutumā stāsta Ziedu ielas iedzīvotājs Vladimirs. 

Video: "Bez tabu" sižets

"Ir traki tā dzīvot 21. gadsimtā," ikdienu bez ūdens piegādes raksturoja iedzīvotāja Rita. Iedzīvotājiem ikdienā jānes dzeramais ūdens no veikala. Tas būtiskas grūtības sagādā daudzajiem apkaimē dzīvojošajiem senioriem, kas cīnās ar dažādām kaitēm. 

Ziedu ielas iedzīvotāja Anastasija norāda, ka piepirkt ūdeni vienmēr nav iespējams. Viņai ir aka, taču tajā ūdens ir pavisam netīrs. 

Nesen pārbūvētais galvenais ūdensvads atrodas zem netālu esošās maģistrālās Zīlānu ielas. Citām privātmājām otrpus šai ielai centrālā ūdens piegāde un kanalizācija pieslēgtas jau sen. 

Jēkabpils komunālā uzņēmuma "Jēkabpils ūdens" pārstāvji norāda, ka salīdzinoši nelielā iedzīvotāju skaita dēļ nav izdevīgi tērēties ūdensvada izbūvei. Neizdevīguma dēļ grūti piesaistīt arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus. 

Tomēr Jēkabpils pašvaldībā norāda, ka, cerams, salīdzinoši tuvā nākotnē situācija Ziedu ielā varētu uzlaboties. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu