Dainēze uzvar "Vuelta a Espana" posma sprinta finišā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas riteņbraucējs Alberto Dainēze piektdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 19.posmā, bet kopvērtējumā pirmajā vietā joprojām atrodas amerikānis Seps Kass.

Šajā posmā riteņbraucēji veica 177,1 kilometru bez kategorizētajiem kāpumiem.

Pēc atrāviena grupas noķeršanas peletons tuvojās finišam un apmēram kilometru pirms tā notika kritiens, kurā starp cietušajiem bija šogad divos posmos uzvarējušais austrālietis Keidens Grouvss ("Alpecin-Deceuninck").

Spurtā nepārspēts bija Dainēze ("dsm - firmenich"), kurš pašās beigās uzveica savu tautieti Filipo Gannu ("Ineos Greandiers"), bet trešais bija nīderlandietis Mareins van den Bergs ("EF Education-EasyPost"). Lielā grupa finišēja trīs stundās 42 minūtēs un deviņās sekundēs, un tajā bija arī Kass ("Jumbo-Visma") kopā ar tuvākajiem sekotājiem.

Sestdien 207,8 kilometrus garajā distancē ar desmit kategorizētajiem kāpumiem, visticamāk, tiks noskaidrots šī gada "Vuelta a Espana" uzvarētājs, jo svētdien līdzenumu posmā tikpat kā nebūs iespēju mainīt situāciju kopvērtējumā.

Pēc 19 velobrauciena posmiem kopvērtējumā Kass par 17 sekundēm apsteidz savu komandas biedru dāni Jonasu Vingegordu, bet trešais "Jumbo-Visma" pārstāvis slovēnis Primožs Rogličs, zaudējot minūti un astoņas sekundes, atrodas trešajā vietā.

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu