Ārvalstīs veikta pasaulē reta operācija - sievietes ķermenī četrus gadus "iestrēgusi" stieple

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: fivepointsix/Shutterstock

Kāda 47 gadus veca sieviete Apvienoto Arābu Emirātu slimnīcā ieradās ar sūdzībām par elpas trūkumu, sāpēm krūtīs un kāju pietūkumu. Ārstiem radās aizdomas, ka ar viņas sirdi kaut kas nav kārtībā, vēsta medijs "Insider".

Sievietes ciešanu cēlonis izrādījās neparasts. Pārbaudēs tika atklāts asins receklis viņas sirds labajā pusē. Šāda problēma ir ārkārtīgi reti sastopama un var būt nāvējoša.

Taču vēl neparastāks bija rentgenā iegūtie rezultāti. No sirds līdz pat vēderam atradās tieva stieple.

Izrādās, sievietei 2018. gadā tika veikta žultspūšļa izņemšanas operācija, un kopš tā laika stieple tur atradās. Tipiska žultspūšļa izņemšana ietver griezumu vēdera labajā pusē, tieši zem ribām.

Viena no iespējamajām komplikācijām, kas var rasties pēc operācijas, ir abscess, un tas arī notika ar šo sievieti.

Ārsti pieļāva kļūdu – tā vietā, lai pēc operācijas izņemtu centrālo stiepli, tā netika izņemta. Ārsti sacīja, ka tas parasti šāda situācija tiek konstatēta vai nu "tūlīt pēc procedūras", vai arī novērošanas laikā pēc nedēļām vai mēnešiem, nevis gadiem.

Lai labotu problēmu un glābtu pacienta dzīvību, viņai bija jāveic sirds operācija. Operācijas laikā ārsti no viņas sirds labās puses izņēma milzīgo trombu, ko, pēc viņu domām, izraisīja ķermenī atstātā virzošā stieple, un pēc tam izņēma pašu stiepli.

Ārsti konstatēja, ka stieples augšdaļa ir iesprūdusi vienā no galvenajām vēnām, kas iet uz pacienta sirdi. Ārstiem tas bijis grūts un izaicinošs uzdevums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu