Noplūduši apkalpes sarunu ieraksti no kuģa Grieķijā, no kura jūrā nāvējoši tika iegrūsts pasažieris (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Twitter/greekcitytimes

Noplūduši sarunu ieraksti no prāmja "Blue Horizon" Grieķijā, no kura apkalpes darbinieki iegrūda pasažieri jūrā, viņam zaudējot dzīvību. Sarunās atklājās rasistiska attieksme apkalpes vidū, vēl vairāk palielinot sabiedrības sašutumu par notikušo, vēsta britu laikraksts "The Guardian". 

Vienā no ierakstiem kuģa kapteinis ir dzirdams sakām, ka, viņaprāt, pasažieris, kurš vēlāk tika identificēts kā grieķis, ir ārzemnieks.

"Es domāju, ka viņam nebija biļetes," viņš teica. "Man šķita, ka viņš ir melnādains, pakistānietis... Viņš sēdēja ārā un staigāja apkārt, bet viņš man neuzrādīja biļeti. Vienīgais, ko viņš man teica, bija: "Es ceļošu.""

Vēlāk atklājās, ka jūrā iegrūstais pasažieris bija nopircis biļeti.

Citā fragmentā, ko pārraidījis Grieķijas televīzijas kanāls "ANT1", dzirdams, ka kāds cits komandas loceklis saviem kolēģiem saka, lai viņi nestāsta par redzēto.

"Jums vienmēr jāpatur prātā viena lieta: mēs nekad nesakām to, ko dzirdam un ko redzam," viņš saka.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Pirejas ostā Grieķijā 5. septembra vakarā noticis bezprecedenta noziegums – kuģa "Blue Horizon" apkalpes locekļi iegrūda jūrā nokavējušos pasažieri, kurš mira notikuma vietā, vēstīja Grieķijas mediji.

Videoierakstā redzams, kā vīrietis skrien uz kuģi tieši brīdī, kad tas gatavojas atstāt ostu. Var redzēt, ka apkalpes locekļi mēģina viņu apturēt, trīs reizes viņu pagrūžot, līdz viņš paslīd un iekrīt jūrā.

Bojā gājušais bija 36 gadus vecs vīrietis Antoniss Karjots, kurš mēģināja uzkāpt uz kuģa. Vīrietis bieži izmantojis šī kuģa pakalpojumus. 

Vīrietis nāca no daudzbērnu ģimenes, tāpēc darīja visu, ko varēja, lai ģimene būtu nodrošināta.

Prāmja kapteinim un trim apkalpes locekļiem ir izvirzītas apsūdzības krimināllietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu