Ukrainas mediji: Kadirovs esot licis dzīvu zemē aprakt viņa personīgo ārstu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton Gerashchenko/"X"

Dažas dienas pirms Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs tika hospitalizēts, tika ziņots, ka viņu apsūdz par to, ka savu ārstu apglabājis dzīvu, atriebjoties par mēģinājumu viņu saindēt, vēsta Ukrainas mediji un "The New York Post".

Krievijas "Telegram" kanāls "VChK-OGPU", kurš apgalvo, ka tam ir piekļuve šādai informācijai, 10. septembrī paziņoja, ka pret bijušo veselības ministru, premjerministra vietnieku un Kadirova personīgo ārstu Elhanu Suleimanovu ir vērsies kāds vīrietis, kuru dēvē par Putina sabiedroto.

"Tiek runāts, ka Suleimanovs tika dzīvs aprakts," vēsta kanāls, kuru citē Ukrainas mediji un Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Suleimanova nāve nav apstiprināta, taču ziņojumos tiek teikts, ka viņš nav manīts kopš 2022. gada oktobra, kad tika atlaists no premjerministra vietnieka amata.

Kijiva: Kadirovs ir ļoti smagā stāvoklī

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs piektdien paziņoja, ka Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ir ļoti smagā stāvoklī.

"Mēs varam apstiprināt, ka viņam ir vēl viens smags saasinājums un pēdējās dienās viņš ir ļoti smagā stāvoklī," pavēstīja Jusovs.

Kadirovs ir ārstējies Berlīnē un baumas par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos izskan kopš gada sākuma.

Ukrainas Drošības dienests pagājušā gada septembrī Kadirovu iekļāva meklēto personu sarakstā. Viņš tiek meklēts saskaņā ar Ukrainas Kriminālkodeksa 110.panta 3.daļu (uzbrukums Ukrainas teritoriālajai integritātei un neaizskaramībai, kas izraisījis cilvēku nāvi vai citas smagas sekas) un 437.panta 2.daļu (agresijas kara plānošana, gatavošana, izvēršana un veikšana).

Saskaņā ar šiem pantiem Kadirovam draud brīvības atņemšana no desmit gadiem līdz mūža ieslodzījumam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu