FOTO Izplatās pretrunīga informācija par Lībijā plūdos bojāgājušo skaitu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Turpina izplatīties pretrunīga informācija par upuru skaitu plūdos Lībijas austrumos, ANO aģentūrai apgalvojot, ka bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz aptuveni 11 300, bet vietējām amatpersonām norādot, ka tas ir krietni mazāks.

ANO Humāno operāciju birojs apgalvoja, ka Dernā vēl 11 700 pazuduši bez vēsts, bet citviet Lībijas austrumos dzīvību zaudējuši vēl 170 cilvēki.

ANO aģentūra atsaucās uz Lībijas Sarkanā Pusmēness datiem, bet šīs organizācijas pārstāvis sakariem ar presi pauda izbrīnu par šo informāciju un to noraidīja.

"Kas ir avots šiem skaitļiem?" sarunā ar ziņu aģentūru DPA vaicāja Tavfiks aš Šukri.

"Oficiālos datus sniedz Lībijas varasiestāžu pilnvarotā iestāde," viņš sacīja.

Svētdienas vakarā Lībijas austrumdaļas valdības veselības ministrs Otmans Abdeldžalils preses konferencē teica, ka līdz šim apglabāto cilvēku skaits sasniedzis 3283.

Lībijas amatpersona arī atkārtoti mudināja mediju pārstāvjus sekot skaitļiem, ko katru dienu izplata Veselības ministrija.

"Mums raisa nožēlu, ka bija jāredz paziņojumi, ko izplata vietējās amatpersonas un daži starptautiskie pārstāvji, sniedzot skaitļus, kas vietējo iedzīvotāju vidū var raisīt paniku," sacīja amatpersona.

Tas, ka ANO tīmekļa vietnē minēts, ka bojāgājušo skaits Lībijas austrumos sasniedzis 11 300, rada nožēlu, norādīja ministrs.

"Es nezinu, no kurienes viņi to ir ņēmuši," viņš sacīja.

"Kad es ar viņiem runāju, viņi minēja, ka tas esot no Sarkanā Pusmēness, bet kad es runāju Sarkano Pusmēnesi, viņi teica, ka nav runājuši ar viņiem," teica ministrs.

ANO savus ziņojumus esot balstījusi informācijā, kas ir saņemta no kāda cilvēka, kas runājis Sarkanā Pusmēness vārdā, bet pats nedzīvo Lībijā, sacīja ministrs.

No Lībijas, kur darbojas divas konkurējošas valdības - viena valsts austrumos un otra rietumos - tiek saņemtas pretrunīgas ziņas par plūdu upuru skaitu.

Aizvadītajā nedēļā Dernas mērs minēja, ka tur, iespējams, bojāgājušo skaits var sasniegt 20 000.

Pasaules Veselības organizācija ziņoja, ka identificēti teju 4000 cilvēku, kas dzīvību zaudējuši plūdos.

Lībijas datu analītiķu un pētnieku organizācija sestdien vēstīja, ka ir apstiprināti aptuveni 4000 nāves gadījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu