Četri speciālisti saņems Būvindustrijas lielo balvu par mūža ieguldījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Tehniskās universitātes Transportbūvju institūta direktors Ainārs Paeglītis piedalās preses konferencē, kuras laikā tiek veikta Sarkandaugavas satiksmes pārvada slogošana, lai pārbaudītu tā gatavība satiksmes atvēršanai.
Rīgas Tehniskās universitātes Transportbūvju institūta direktors Ainārs Paeglītis piedalās preses konferencē, kuras laikā tiek veikta Sarkandaugavas satiksmes pārvada slogošana, lai pārbaudītu tā gatavība satiksmes atvēršanai. Foto: Edijs Pālens/LETA

Apbalvojumu "Būvindustrijas lielā balva 2023" par mūža ieguldījums nozarē šogad saņems Vija Gēme, Ainārs Paeglītis, Leonīds Jākobsons un Uģis Šēnbergs, informēja apbalvojuma pārstāvji.

Gēme ir Cēsu novada būvvaldes vadītāja ar darba stāžu nozarē 48 gadi, Paeglītis ir Rīgas Tehniskās universitātes Ceļu un tiltu katedras vadītājs, Transportbūvju institūta direktors, kura darba stāžs nozarē ir 45 gadi.

Tāpat augstāko novērtējumu saņems Jākobsons, kurš ir Būvmateriālu ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs ar 47 gadu darba stāžu nozarē, kā arī Šēnbergs - arhitekts, pilsētplānotājs, arhitekts vadītājs, kura darba stāžs nozarē ir 45 gadi.

Šobrīd ir noslēgusies 2023.gada apbalvojumam "Būvindustrijas lielā balva" pieteikto pretendentu vērtēšana. Kopumā šogad apbalvojumam nozare bija izvirzījusi 38 pretendentus. Laureāti kategorijā "Gada inženieris/arhitekts 2023" un titula "Gada students 2023" ieguvēji tiks paziņoti balvu pasniegšanas ceremonijā 3.oktobrī VEF Kultūras pilī.

Specbalvu būvinženierim, kurš demonstrējis izcilu sniegumu kādā no galvaspilsētas pašvaldības projektiem, šogad pasniegs arī Rīgas dome. Tāpat kolēģiem un sadarbības partneriem ir iespēja izcelt labākos arī interneta balsojumā, lai noteiktu, kuram no apbalvojumam "Būvindustrijas lielā balva" nominētajiem šogad tiks pasniegta sabiedrības "Simpātiju balva".

Apbalvojums "Būvindustrijas lielā balva" šogad tiks piešķirts 11. reizi, un apbalvojuma principi paliek nemainīgi - valstiskā mērogā godināt labākos no labākajiem, profesionālākos un erudītākos būvinženierus un arhitektus, kuru devums nozarei un profesijai ir novērtējams visaugstākajā līmenī. Būvindustrijas lielo balvu - Pamatakmeni - apbalvojuma līdzšinējos desmit pastāvēšanas gados saņēmuši 120 nozares profesionāļu, un šogad viņiem piepulcēsies 10 jaunu laureātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu