Latvija nosūtīs Ukrainai virkni ieroču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas un Ukrainas karogi Likteņdārzā.
Latvijas un Ukrainas karogi Likteņdārzā. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvija nosūtīs Ukrainai papildu mīnmetējus, pretgaisa aizsardzības sistēmas un liela kalibra munīciju, ierakstā tviterī vēsta Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

"Ukrainai jāuzvar un tā uzvarēs," pēc tikšanās ar Ukrainas aizsardzības ministru Rustemu Umerovu pauž Sprūds.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija, Sprūds šodien piedalījās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā, Vācijā, kurā aizsardzības ministri pārrunāja esošo situāciju un papildus militārā atbalsta sniegšanu Ukrainai. Latvija pievienojās Informāciju tehnoloģiju koalīcijai Ukrainas atbalstam.

Vizītes laikā Sprūds divpusējās sarunās tikās ar Ukrainas aizsardzības ministru Umerovu un Kanādas aizsardzības ministru Bilu Blēru. Sarunas laikā ar Ukrainas aizsardzības ministru pārrunāti jautājumi par papildu mīnmetēju, pretgaisa aizsardzības sistēmas un lielkalibra munīcijas nodošanu Ukrainai. Savukārt ar Kanādas aizsardzības ministru tika pārrunāti jautājumi par abu valstu turpmāko sadarbību, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas palielināšanu līdz brigādes līmenim, kā arī apmācību programmu Ukrainas virsniekiem.

Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme apvieno vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē, un tā tika izveidota ar mērķi kolektīvi atbalstīt Ukrainu, lai sniegtu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem pēc Krievijas pilna mēroga karadarbības uzsākšanas.

Jau vēstīts, ka Latvija turpina sniegt militāro palīdzību Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Ukraiņiem pakāpeniski tiek nodoti vairāki atjaunoti padomju laika helikopteri, kā arī ložmetēji, bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices un cits bruņojums.

Kopš kara sākuma Latvijas militārais atbalsts Ukrainai sasniedzis vairāk nekā 1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, ierindojot mūsu valsti Ukrainas atbalstītāju līderos pret iekšzemes kopproduktu. Tāpat Latvija ir pieņēmusi lēmumu īstenot vērienīgu Ukrainas karavīru apmācību programmu.

Jau pirms Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī Latvija Ukrainai nogādāja pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger", lai stiprinātu Ukrainas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības spējas un spēju aizsargāt savus iedzīvotājus no Krievijas agresijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu