"Puse hokeja izlases knapi savelk galus." Daugaviņš par sportistu pensijām un nodrošinājumu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta studija" ieskicēja visai drūmu finansiālo situāciju valstsvienības hokejistu vidū.

Latvijas medijos pēdējā laikā arvien plašāk tiek apspriests temats par hokeja pavasarī izcīnītās bronzas iespaidu uz spēlētāju līgumiem. Pēc vēsturiskā panākuma Latvijas izlases liela daļa Latvijas valstsvienības hokejistu nav tikuši pie līgumiem augstāka līmeņa līgās. 

Daugaviņš jau iepriekš ir izteicies, ka valstij sportistiem vajadzētu nodrošināt pensiju pēc tam, kad viņu karjera ir galā. Tas, viņaprāt, būtu veids, kā sportistiem dot papildu iniciatīvu pārstāvēt savu valsti Arī šoreiz viņš sarunā ar "Sporta studiju" norādīja, ka sportisti, kuri startē valstsvienību rindās, velta savu brīvo laiku, kuru varētu ieguldīt citām nodarbēm.

"Tas, protams, ir temats plašai diskusijai. Bet tā būtu interesanta lieta, par ko cīnīties. Sportists pēc karjeras beigām paliek bez nekā. Lielākajai daļai nav augstākās izglītības. Es arī esmu viens no tiem, kuram nebija iespēju apvienot hokeju ar studijām. Otrs ir traumas jeb medicīniskā puse, kas pēc tam nāks ārā. Tāpēc būtu labi, ja tev būtu kaut kāds valsts atbalsts," sacīja Daugaviņš.

Daži ārzemēs spēlējošie gan basketbolā, gan hokejā sevi var saukt par miljonāriem, bet, kā norāda Daugaviņš, vairumam hokejistu līgumi arī ar ārzemju klubiem nebūt neesot dāsni.

"Lielākā daļa sportistu, kuri pārstāv valsti, viņi par tādu izdzīvošanas naudu spēlē. Pat ārzemēs. Ar garantiju varu teikt, ka puse Latvijas hokeja izlases knapi savelk galus. Ir daudz tēriņu, piemēram, vitamīniem. To tu sedz no savas kabatas. Nav tā, ka visi tagad sapelnīs tik daudz naudas, ka varēs nodrošināt ģimenes arī pēc karjeras beigām," sacīja Daugaviņš.

Hokejists kā vēl vienu virzienu, kurā valsts varētu palīdzēt sportistiem, izceļ nodrošinātas iespējas apvienot studijas ar sportu. Vēl, viņaprāt, sportisti pēc karjeras beigām arī varētu iestāties armijā.

Daugaviņš nesen parakstīja līgumu ar Mihalovces "Dukla", kuras rindās viņš jau pirmajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu. Slovākijas medijos izskanējusi informācija, ka Daugaviņš saņems vislielāko algu ekstralīgā – 120 tūkstošus eiro sezonā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu