"Kāpēc viņi tā izdarīja?" "Ecolines" autobusu ceļā no Maskavas uz Rīgu pārsteidz Krievijas inspektoru rīcība (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ecolines" autobuss.
"Ecolines" autobuss. Foto: Zane Bitere/LETA

Sociālo tīklu lietotāji ziņo, ka aizvakar Krievijā transporta inspekcija apturējusi uzņēmuma "Ecolines" autobusu, kas bija ceļā no Maskavas uz Rīgu. Lai gan starpvalstu autobusu apturēšana ir ierasta prakse, tomēr šoreiz Krievijas inspekcijas pārstāvjiem bijis "īpašs iemesls", kā dēļ vairumam pasažieru nācās meklēt citus veidus, kā tikt vismaz līdz Latvijas robežai.

Autobuss apturēts pie Maskavas un Tveras apgabala robežas. Pasažieri tika izsēdināti pie kādas degvielas uzpildes stacijas, bet autobusu uz laiku konfiscēja, ziņo aculiecinieki.

Apjukušie pasažieri vēlajā vakara stundā mēģināja sameklēt kādu naktsmītni. Cits meklēja taksometru, lai turpinātu ceļu.

Krievijas inspektori pārbaudīja "Ecolines" šofera dokumentus un secināja, ka viņam nav pasažieru pārvadājumu licences oriģināla, kā arī apdrošināšanas oriģināla. Ir tikai dokumentu kopijas.

"Ecolines" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs portālam "Apollo.lv" skaidro, ka transporta inspekcijas veiktā autobusu apturēšana ir ierasta lieta, tomēr ir jautājums par inspekcijas "reakciju".

"Tā viņu tālākā rīcība bija, iespējams, pārmērīga. Tur tā problēma. Viņi var apturēt autobusu un lūgt, lai pēc kāda laika piestāda dokumentus, jo mēs regulāri braucam, – tā būtu cita lieta. Bet šajā situācijā viņi apturēja un aizturēja autobusu līdz brīdim, kamēr mēs ["Ecolines"] atvedam [oriģinālos] dokumentus. Tā dokumentu piestādīšana varētu derēt arī elektroniskā veidā. Viņi varēja paprasīt, lai to izdara pēc vairākām dienām. Kāpēc viņi tā izdarīja? Man ir grūti pateikt... Viņi to neskaidro," portālam "Apollo.lv" pauda "Ecolines" vadītājs.

Podgornijs norādīja, ka minētais autobuss ir atgriezies Rīgā. Autobuss bija inspekcijas konfiskācijā aptuveni 15 stundas, kamēr oriģinālais dokuments tika vests no Rīgas.

"Ecolines" vadītājs arī piebilst, ka incidentā nonākušā autobusa pasažieri var pieteikties kompensācijai. Podgornijs norāda, ka šajā maršrutā lielākā daļa pasažieru ir Ukrainas pilsoņi, kuri brauc no Ukrainas caur Krieviju līdz Rīgai.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu