Pēc divu gadu pauzes Rīgā atsāks kursēt 1. trolejbuss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas satiksme. Trolejbuss.
Rīgas satiksme. Trolejbuss. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā atsāks kursēt 1.maršruta trolejbusi, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Šādu lēmumu šodien pieņēmusi Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija.

1.trolejbuss kursē maršrutā Pētersalas iela - Valmieras iela.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" vadītāja Džineta Innusa, sākotnēji šajā maršrutā trolejbusi kursēs tikai darbadienās, bet brīvdienās nekursēs.

Viņa skaidroja, ka kopējais pārvadāto pasažieru daudzums, kas tiek šajā maršrutā pārvadāts ir neliels. Kopumā dienas laikā šajā maršrutā tiekot pārvadāti apmēram 1000 pasažieri. Savukārt vienā reisā tiekot pārvadāti pat tikai 20 pasažieri.

Kā skaidroja Innusa, 1.trolejbusa reisu grafiks tiks pielāgots skolu darbības laikam.

Trolejbuss kursēs iepriekšējā maršrutā un pieturēs līdz šim esošajās pieturās.

Kā ziņots, 1.trolejbusa maršruts tika slēgts 2021.gada augustā, kad Ģertrūdes ielā, posmā no Barona ielas līdz Akas ielai siltumtīklu pārbūves dēļ tika slēgta transportlīdzekļu satiksme.

Taču dažādu citu ierobežojumu dēļ šī maršruta darbība tika ietekmēta arī iepriekš.

2022.gadā kopumā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu