VIDEO Invalīdiem, kas dzīvo ārpus Rīgas, pārvietoties tramvajā ir grūti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie ārsta Māris brauc ar tramvaju. Lai tramvajā varētu kāpt, viņam tramvaja vadītājam jāuzrāda invalīda apliecība. Taču gandrīz katru reizi rodas problēmas, ziņo LTV raidījums "Ceturtā studija". 

Lai vadītājam varētu uzrādīt invalīda apliecību un saņemt biļeti, Mārim tramvajā esošajā biļešu automātā jāizvēlas opcija "Saņemt apliecinājumu". Taču vadītājs bieži vien viņu nevar redzēt. 

"Vadītājs sēž aiz stikla durvīm. Viņam ir tikpat kā istaba. Viņu tur nevar sadabūt. Viņam jāierauga tā apliecība, bet viņš sēž ap 10 metriem no tā aparāta. Trīs reizes gandrīz neesmu dabūjis biļeti. Pirmajās 5 reizēs bija atteikums. Izkāpu ārā, man nebija jābrauc tālāk. Nākošajā - trīs reizes atteikums bija, pēc tam es dabūju biļeti."

Gan starppilsētu, gan Rīgas autobusos un vecā modeļa tramvajos pasažieriem ar invaliditātēm ir ļoti vienkārši autobusa vadītājam uzrādīt invaliditātes apliecību. Taču jauno tramvaju vadītājiem jābūt apbruņotiem ar ļoti labu redzi, lai pamanītu apliecību, un pasažieriem jābūt ļoti pacietīgiem.

Pilnā tramvajā vadītājam nav iespējams saskatīt invaliditātes apliecību. 

"Rīgas satiksme" skaidro, ka uzstādīt kameras pie biļešu automātiem tuvākajā laikā nav plānots. Taču personalizēto zilo "e-talonu" drīkstot izveidot visi Latvijas iedzīvotāji, ne tikai rīdzinieki. 

Taču Mārim par šādu iespēju ir pirmā dzirdēšana. "Rīgas satiksme" informāciju aktualizēs no jauna. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu