Nobraucot no "tilta uz nekurieni", ASV noslīkst vīrietis. Ģimene sūdz tiesā "Google" par maldinošu karti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietotne "Google Maps".
Lietotne "Google Maps". Foto: BigTunaOnline/Shutterstock

Filips Paksons zaudēja dzīvību noslīkstot, pēc tam kad ar automašīnu bija nobraucis no sabrukuša tilta. Viņa ģimene apgalvo, ka traģēdija notika tāpēc, ka "Google" nebija atjauninājusi savas kartes, vēsta britu raidorganizācija BBC. 

Bojāgājušā vīrieša ģimene izlēmusi tehnoloģiju uzņēmumu iesūdzēt tiesā par viņa nāvi, apgalvojot, ka "Google" nolaidības dēļ kartē nebija parādīts, ka tilts jau deviņus gadus ir sabrucis. 

Paksons, kurš bija divu bērnu tēvs, nomira 2022. gada septembrī pēc mēģinājuma braukt pāri bojātajam tiltam Hikorijā, Ziemeļkarolīnā.

Negadījums notika, kad viņš brauca mājās no savas meitas devītās dzimšanas dienas svinībām drauga mājās un atradās nepazīstamā apkārtnē, liecina ģimenes apsūdzība. 

Paksona sieva jau bija aizvedusi mājās viņu divas meitas, bet Paksons bija palicis, lai palīdzētu sakopt. 

"Viņš nepazīst vietējos ceļus, tāpēc paļāvās uz "Google Maps", cerot, ka tas viņu droši novirzīs mājās pie sievas un meitām," teikts ģimenes pārstāvju paziņojumā. "Piesardzīgi braucot tumsā un lietū, viņš traģiski sekoja novecojušiem "Google" norādījumiem, kas viņu aizveda uz vietu, ko - kā ģimene vēlāk uzzināja - jau gandrīz desmit gadus sauc par "tiltu uz nekurieni".

Vietējie iedzīvotāji esot vairākkārt sazinājušies ar "Google", lai tiktu veiktas izmaiņas tiešsaistes kartēs pēc tilta sabrukšanas 2013. gadā.

​"Google" pārstāvis sacīja, ka uzņēmums izskata apsūdzības.

Saskaņā ar "Charlotte Observer" ziņām, vandalisma dēļ tur neatradās barjeras, kas parasti aizšķērsoja ceļu uz tiltu. 

Ģimene tiesā apsūdz arī trīs vietējos uzņēmumus, apgalvojot, ka tiem bija pienākums uzturēt tiltu. 

"Mūsu meitenes jautā, kā un kāpēc nomira viņu tētis. Man trūkst vārdu, ko viņas varētu saprast, jo es kā pieaugušais joprojām nesaprotu, kā tie, kas ir atbildīgi par GPS norādēm un tiltu, varēja tā rīkoties, tik maz ņemot vērā cilvēka dzīvību," teikts bojāgājušā vīrieša sievas Alisijas Paksones paziņojumā.

"Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību Paksonu ģimenei," aģentūrai "AP News" sacīja "Google" pārstāvis. "Mūsu mērķis ir nodrošināt precīzu informāciju par maršrutiem pakalpojumā "Maps", un mēs izskatām šo tiesas prāvu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu