VIDEO un AUDIO Treneris Visockis-Rubenis par Latvijas izlases "X faktoriem" un Pasaules kausa aizkulisēm

Čempionu brokastis #65
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā attālināti no Liepājas uz sarunu pievienojās Latvijas basketbola izlases treneris Artūrs Visockis-Rubenis, lai saliktu "visus punktus uz i" par aizvadīto Pasaules kausa finālturnīru.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa ietvaros mačus aizvadīja gan Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā, gan Filipīnu galvaspilsētā Manilā. No žurnālistiem neoficiālās sarunās izskanēja viedoklis, ka apstākļi Džakartā bija nodrošināti augstākā līmenī un treneris, šādam apgalvojumam piekrita, norādot, ka Indonēzijā komandām bija nodrošināti izcili apstākļi, kamēr Manilā bijuši organizatoriskie aspekti, kas neapmierināja.

Turpinājumā aprunājāmies arī par sasniegtā rezultāta nozīmi tieši jaunatnes basketbolā. Visockis-Rubenis uzskata, ka tagad ir īstais mirklis kultivēt uzrāvienu basketbola popularitātei. 

"Jākaļ dzelzi, kamēr tas ir karsts, jo nāks nākamais notikums, un šis jau atkal paliks pagātnē," sacīja treneris.

Turnīra gaitā izkristalizējās skaidri publikas mīluļi, kuru spilgtais sniegums palīdzēja Latvijai izcīnīt svarīgas uzvaras. Aicinājām treneri izcelt spēlētājus, kuru pienesums konkrētos spēles elementos varbūt ar "neapbruņotu aci" nebija tik labi pamanāms, bet arī bija ļoti svarīgs panākumu izcīnīšanā. Visockis-Rubenis kā "X faktorus" atzīmēja gan Rodionu Kurucu, gan Dāvi Bertānu.

"Būtu jāizceļ Dāvi Bertānu. Un te nav runas par to, ka viņš iemet kaut kādus savus grūtos vai svarīgos metienus, bet tas, cik ļoti viņš piesaistīja pretinieku labākos aizsardzības spēlētājs. Principā, bieži vien mēs uzbrukumā varējām spēlēt četri pret četriem," skaidroja speciālists.

Paturpinot par Dāvi Bertānu, atgriezāmies pie mača pret Itāliju, kurā viņš un Artūrs Žagars nedevās sākumsastāvā. Pēcāk šāds lēmums tika pamatots ar emocionālo un fizisko atkopšanos pēc sāpīgā zaudējuma Vācijai, kurā tieši Bertāns jaunākais varēja Latvijai izraut uzvaru.

Visockis-Rubenis uzsver, ka jānovērtē fakts, ka Bertāns pēc tik sāpīga brīža mazāk nekā 24 stundu laikā vēlreiz bija gatavs iziet laukumā, jo, piemēram, itāļu NBA spēlētājs Simone Fontekio mačā pret Latviju it kā bijis slims, bet treneris lika noprast, ka uzsvaru jāliek uz "it kā"...

Aprunājāmies arī par spēles taktiskajām niansēm un, kā tagad, kad visprecīzāk izmantojams teiciens "pēc kara visi ir gudri", atskatīties uz sastāva komplektāciju.

Latvijas izlasei uz turnīru līdzi bija arī divi traumēti spēlētāji, kuriem pie labas veselības vieta valstsvienībā būtu atradusies - Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks. Treneris pastāstīja, kādu lomu tad šajā valstsvienības modelī īsti ieņēma ilggadējais izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Savukārt, paturpinot par Kristapu Porziņģi, aicinājām treneri atspēkot publiskajā telpā izskanējušo teoriju, ka valstsvienība ar Porziņģi ierindā nebūtu demonstrējusi tik saliedētu sniegumu, un tāpēc augstais rezultāts izpaliktu.

"Es teiktu, ka ar Kristapu ierindā mēs būtu medaļu pretendenti. Mēs jau tāpat bijām beigās arī bez viņa. Šiem kritiķiem varam pateikt, lai viņi paskatās pagājušās vasaras kvalifikācijas spēles pret Turciju un Lielbritāniju. Kā Luka Banki ir teicis - mēs nepielāgojam spēles stilu vienam spēlētājam."

Podkāsta izskaņā aprunājāmies arī par Latvijas izlases "skaitļu pārvaldnieka" Žaņa Peinera pienesumu valstsvienībā, nākamajiem lielajiem turnīriem un mūsu ambīcijām tajos, kā arī to, kāpēc Latvijas izlases rindās nebija "sūda brāļu"...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu