VIDEO "Tā bija elle!" Cēsu novadā saimnieks centies aizstāvēt sievu, taču tiek apsūdzēts par slepkavības mēģinājumu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Pirms gada Cēsu novada Mellupu mājās notika incidents, kurā mājas saimnieku apsūdz par slepkavības mēģinājumu. Tikmēr saimnieks apgalvo, ka tikai centies aizstāvēt sevi un savu sievu. Vai cīnoties pret uzbrucēju, drīkst to nogalināt? Situācijas skaidrojumu meklēja raidījums "4.studija".

"Manu vīru var notiesāt par nepatiesu pantu! Viņš aizstāvēja manu un savu dzīvību, bet viņu grib notiesāt par slepkavības mēģinājumu," raidījumam stāsta apsūdzētā sieva Ligita.

Tikmēr prokuratūra domā citādāk.

2022. gada 13. jūlijā saimnieku nepilngadīgā meita ar vēl četriem jauniešiem ieradās sētā. Tobrīd vēl nekas neliecināja par incidentu.

Mājas saimniece Ligita atminas, ka visi kopīgi lietojuši alkoholu. Pēc tam sākušās domstarpības. Vīrs Ziedonis alkohola reibumā uzgrūdies vienam no meitas atvestajiem viesiem. Situācija kļuva nekontrolējama – sākās kautiņš. Viens no uzbrucējiem bija nepilngadīgās meitas draugs. 

"Es viņam palūdzu normāli lasīties prom no šejienes! Tad sākās kašķis. Tad sāka klapēt..." stāsta saimnieks Ziedonis.

"Manu vīru paņēmuši aiz rokas, uzlikuši uz [Ziedoņa] galvas duršlaku un sākuši sist pa galvu," stāsta saimniece Ligita.

"Mani dauza ar kaut kādu dzelzs brīnumu pa galvu! Es ar asiņainu galvu skrēju pāri...Un sievu dauza nost, spārda. Barā. Viena banda," turpina Ziedonis.

Ligita raidījumam ar asarām acīs stāsta, ja Ziedonis nebūtu rīkojies, tad viņu būtu sasituši ar ļoti nopietnām sekām. 

"Tad es izmuku ārā pēc ieroča, jo es zināju, ka tam ir ierocis... Nekas cits man neienāca prātā, kā aizskriet uz malkas šķūni un...paņemt, atbiedēt, lai pārtrauc to vardarbību – dauzīt sievu!" turpina saimnieks Ziedonis.

Ligita norāda, ka vīrs šāvis uz verandas pusi un skrots trāpījusi viesim pa vaigu. Viņa stāsta, ka Ziedonis šāvis, lai ciemiņi pazūd no viņa īpašuma.

Raidījums "4.studija" norāda, ka tajā brīdī iestājās kriminālprocess par smagu noziegumu. Ziedonis ar bisi sašāvis vienu no četriem viesiem, kā arī pēc tam šāvis caur logu no mājas istabas, kur atradušies cilvēki. Tiek norādīts, ka Ziedonim nemaz nav bijusi atļauja turēt ieroci.

"Vai viņš izšāvās, es nemāku pateikt. Biju tādā stāvoklī... ar pārsistu galvu. Tikai domāju, kā izglābt sievu," stāsta saimnieks.

Tiek apgalvots, ka citu cietušo nebija. Policija pēc notikušā Ziedoni aizveda uz iecirkni, bet uzbrucējus neaizturēja. Ligita pēc tam devusies pie kaimiņiem, lai vēlreiz izsauc policiju. Kad saimniece atgriezās mājās, viņas meita ar viesiem atstājusi vēl vienu "pārsteigumu" – mājai izdauzīti visi logi. Daudz kas izdemolēts, kā arī dīķī iemests televizors un cementa maiss.

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Policija nesen ir pabeigusi izmeklēšanu un lieta ir nodota prokuratūrā. Mellupu mājas saimnieki tikmēr dzīvo stresa apstākļos, ziņo "4.studija".

"Man bija viss izraudāts! Es nezinu, kur man tik daudz asaru bija. Katru rīdu modos ar domu – kāpēc es vispār šodien pamodos! Tā bija viena elle.

Tā vēl tagad nav beigusies, kamēr vēl iet tiesa..." raidījumam stāsta Ligita.

Prokuratūrā norāda, ka izmeklēšanā savākts pietiekami daudz pierādījumu, kas norāda uz personas vainu noziedzīgajā nodarījumā. Ziedonim var tikt piespriests mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no 5 līdz 20 gadiem.

Ligita emocionāli stāsta, ka Ziedonim nebija nodoms tīši kādam iešaut, bet gan aizbiedētu viesus prom no īpašuma un aizstāvētu sevi.

"Sanāk, ka nedrīkst māju vispār aizstāvēt! Tad jau var braukt iekšā jebkurš – demolēt māju, mūs dauzīt un viņiem par to nekas nebūs!" saka saimniece Ligita.

Plašāk "4.studijas" sižetā:

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu