VIDEO Jaunciemā neapdomīgu kaimiņu dēļ draud atslēgt apkuri daudzdzīvokļu mājai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda Jaunciema gatves daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji neilgi pirms aukstā laika iestāšanās var palikt bez apkures, ziņo raidījums "Bez tabu".

Nama iedzīvotāji kaimiņu dēļ nonākuši ķīlnieku lomā. Proti, atsevišķu kaimiņi palikuši "Rīgas namu pārvaldniekam" (RNP) parādā milzu summas un tādēļ nams var palikt bez apkures ziemā. Šobrīd kopējais mājas parāds ir 23527,28 eiro.

RNP atsūtījis vēstuli, piedāvājot izvēlēties, kā plāno parādu segt. 

Viena no iespējām būtu izmantot mājas uzkrājumu – tam iedzīvotāji kategoriski nepiekrīt. Iedzīvotāja Maija norāda, ka tas būtu negodīgi pret pārējiem iedzīvotājiem, kas rēķinus maksā regulāri, turklāt viņai mājās ir malkas apkure.

Vienai no kaimiņienēm ir vairāk nekā 6000 eiro liels parāds. Citi parādnieki mājā jau sen nedzīvo, bet rēķinus turpina nemaksāt, starp parādniekiem ir arī pastāvīgie iedzīvotāji, ziņo "Bez tabu".

"Ir tikai divas iespējas. Ja ir rezerves uzkrājums – izmantot to, vai pieņemt lēmumu veikt mērķa maksājumu un iekasēt naudu, lai nomaksātu parādu (..) Apsaimniekotājam būtu jāstrādā ar parādiem. Ja mēs paņemam naudu no rezerves uzkrājuma un norēķināmies par parādu, otrs solis ir strādāt ar parādniekiem, lai parādus piedzītu un šī nauda tiek atlikta atpakaļ," skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldītāju asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu