Piektdien pieķerti seši izteikti dzērājšoferi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus transportlīdzekļu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem sešiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti četri stipri iereibuši un viens vieglāk iereibis šoferis, Zemgalē - viens stipri iereibis un viens vieglāk iereibis transportlīdzekļa vadītājs, bet Kurzemē pieķerts viens spēkrata vadītājs, kuram alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam.

Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī četri no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet divi brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 411 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 188 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti četri agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu