Verstapens ātrākais Japānas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: picture alliance / HOCH ZWEI/Scanpix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Suzukas trasē Japānā bija ātrākais kvalifikācijā un svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posma galveno sacīksti sāks no pirmās starta vietas.

Kvalifikācijā Verstapens bija ātrākais, veicot apli minūtē un 28,877 sekundēs. Visu trīs kvalifikācijas sesiju laikā viņš bija vienīgais, kuram izdevās veikt trasi ātrāk nekā minūtē un 29 sekundēs.

No otrās un trešās vietas startēs attiecīgi "McLaren" piloti Oskars Pjastri un Lendo Noriss, kuri bija par 0,581 un 0,616 sekundēm lēnāki. Kvalifikācijā ceturtais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuram sekoja Serhio Peress ("Red Bull") un Karloss Sainss ("Ferrari"), bet "Mercedes" piloti Luiss Hamiltons un Džordžs Rasels ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā. Devīto un desmito vietu ieņēma Juki Cunoda ("AlphaTauri") un Fernando Alonso ("Aston Martin").

Pēc otrās kvalifikācijas sesijas izstājās Laiems Losons ("Alpha Tauri"), Pjērs Gaslī ("Alpine"), Aleksandrs Albons ("Williams"), Estebans Okons ("Alpine"), Kevins Magnusens ("Haas").

Savukārt kvalifikāciju pēc pirmās sesijas neturpināja Valteri Botass ("Alfa Romeo"), Lenss Strols ("Aston Martin"), Niko Halkenbergs ("Haas"), Guaņju Džou ("Alfa Romeo") un Logans Serdžants ("Williams"), kurš nesavaldīja automašīnu un pēdējā līkumā ietriecās bortos, pamatīgi bojājot spēkratu.

Pirms kvalifikācijas vēl tika aizvadīti noslēdzošies treniņbraucieni, kuros ātrākais bija Verstapens, veicot apli minūtē un 30,267 sekundēs. Otrais labākais apļa laiks padevās Norisam, bet labāko trijnieku noslēdza Pjastri, abiem sekotājiem atpaliekot attiecīgi 0,240 un 0,288 sekundes.

Pēc 15 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 374 punktus. Otrais ar 223 punktiem ir Peress, bet trešais ar 180 punktiem - Hamiltons.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu