Polijas premjers: Zelenskim nav tiesību aizvainot poļus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Ministru kabinetā.
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Ministru kabinetā. Foto: Zane Bitere/LETA

Reaģējot uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska izteikumiem ANO Ģenerālajā asamblejā, Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piektdien, 22. septembrī teicis, ka Zelenskim nav tiesību šādi "aizvainot" poļus, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian". 

"Es gribu lūgt prezidentam Zelenskim vairs nekad šādi neaizvainot poļus, kā viņš izdarīja ANO Ģenerālajā asamblejā, poļu tauta to nepieļaus. Aizsargāt Polijas labo vārdu ir ne tikai mans pienākums un gods, bet arī visas valdības vissvarīgākais uzdevums. Mēs tagadējā ģeopolitiskajā kontekstā pamatosim katru savu argumentu un mēs zinām, kā tos vajadzētu noformulēt," uzrunā Polijas pilsētā Svidņikā teica Moraveckis. 

Kā ziņots iepriekš, Zelenskis uzrunā ANO teicis, ka "Eiropā daži spēlē solidaritāti politiskajā teātrī", pārvēršot labības piegādes trillerī, bet patiesībā palīdzot "sagatavot skatuvi Maskavas aktierim".

Šo izteikumu dēļ Polijas Ārlietu ministrija izsauca Ukrainas vēstnieku, norādot, ka šī tēze attiecībā uz Poliju ir melīga un nepatiesa attiecībā uz valsti, ko Polija atbalstījusi jau no kara sākuma. 

Strīds starp Ukrainu un Poliju ir saistīts ar Ukrainas graudu importu. 15. septembrī Polija vienpusējā kārtā noteica embargo Ukrainas lauksaimniecības produktu importam.

Reaģējot uz šo soli, Ukraina iesniedza sūdzību Pasaules Tirdzniecības organizācijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu