Norvēģijā pēc mēģinājuma nelegāli iekļūt Krievijā aizturēts bijušais "Vagner" komandieris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton Gerahschenko/"X"

Norvēģijas pilsētā Grense-Jakobselve pie robežas ar Krieviju aizturēts bijušais algotņu bandas "Vagner" komandieris Andrejs Medvedevs, kurš Norvēģijā lūdza politisko patvērumu. Viņš cerējis atgriezties Krievijā, nelegāli šķērsojot robežu, ziņo "The Barents Observer", atsaucoties uz Finmarkas policijas datiem.

Bijušajam algotnim tiks izvirzītas apsūdzības par robežnoteikumu pārkāpšanu. Finmarkas policijas iecirkņa operatīvais vadītājs Martins Marums uzsvēra, ka aizturēšanas laikā nav notikuši starpgadījumi.

Maijā Medvedevs portāla Gulagu.net dibinātājam Vladimiram Osečkinam paziņoja, ka plāno izbeigt politiskā patvēruma procedūru Norvēģijā un atgriezties Krievijā. 

2022. gada jūlijā Andrejs Medvedevs parakstīja līgumu ar "Vagner", kur viņš tika iecelts par vienības komandieri. Pēc līguma termiņa beigām vienības vadība viņu atteicās atbrīvot un viņš tika "ielikts bedrē". Medvedevs izbēga no apcietinājuma un atgriezās Krievijas teritorijā.

2023. gada janvārī izskanēja informācija, ka Medvedevs aizbēdzis uz Norvēģiju, kur lūdza politisko patvērumu. Tur viņš pastāstīja, ka grupējumā "Vagner" darbojas īpaša vienība, kas atbildīga par atteikušos, dezertieru un sagūstīto ukraiņu nogalināšanu.

Medvedevs vairākkārt ticis aizturēts Norvēģijā. Oslo pret viņu tika ierosināta krimināllieta par kautiņiem un sadursmēm ar policistiem aizturēšanas laikā.

Viņš tika attaisnots apsūdzībā par uzbrukumu policistam, taču viņam piesprieda nosacītu sodu par huligānismu un ieroča nēsāšanu publiskā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu