Sinoptiķi izsaka prognozes septembra pēdējai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rudens Imantā.
Rudens Imantā. Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamnedēļ Latvijā dienas kļūs siltākas, bet no 29. septembra gaidāma temperatūras pazemināšanās, liecina jaunākās laika prognozes.

Līdz ceturtdienai gaidāms neliels un mainīgs mākoņu daudzums, pārsvarā bez nokrišņiem. Naktīs vietām veidosies migla. Pūtīs lēns vējš no dienvidu puses, nedēļas vidū tas nedaudz pastiprināsies.

Naktī uz pirmdienu un otrdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz +4..+9 grādiem, par dažiem grādiem siltāks laiks saglabāsies vietām piekrastē. Dienas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+19 grādiem, otrdien valsts dienvidos termometra stabiņš dažviet var pakāpties līdz +21 grādam.

Sagaidāms, ka trešdien un ceturtdien gaiss sasils līdz +19..+25 grādiem, gaidāmi jauni siltuma rekordi. No piektdienas prognozēta temperatūras pazemināšanās. Visticamāk, nedēļas nogalē pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš, brīžiem līs un gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +14..+19 grādus, tomēr naktis un rīti nav gaidāmi vēsāki par +8..+14 grādiem.

30.septembrī - aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts - visā valstī varētu sākties meteoroloģiskais rudens. Jau ziņots, ka līdz šim tas iestājies septiņās novērojumu stacijās - Alūksnē, Gulbenē, Madonā, Rēzeknē, Saldū, Stendē un Zosēnos, - kur no 14. līdz 18.septembrim diennakts vidējā gaisa temperatūra bija zem +15 grādiem.

Iespējams, ka pēc dažām vēsākām dienām gaisa temperatūra oktobra pirmajā pusē atkal paaugstināsies - termometra stabiņš īslaicīgi var pakāpties nedaudz virs +20 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu