VUGD saņēmuši astoņus izsaukumus par piedegušu ēdienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis astoņus izsaukumus uz daudzdzīvokļu ēkām, kur dzīvokļos bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens, aģentūra LETA uzzināja VUGD.

Plkst.15.56 tika saņemts izsaukums uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur daudzdzīvokļu mājā ceturtā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

Plkst.21.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Stirnu ielu Rīgā, Purvciemā, kur ēdiens bija piededzis daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts. No mājokļa tika evakuēts viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva mediķiem.

Savukārt plkst.1.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Augusta Dombrovska ielu Rīgā, Vecmīlgrāvī. Arī tur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens. No dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD.

Kopumā 24 stundu laikā tika saņemti astoņi izsaukumi, kur uz plīts bija piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens, un vairums no šiem gadījumiem bija Rīgā, bet visi - daudzdzīvokļu ēkās.

VUGD vērš uzmanību, ka bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts katliņš vai panna var ātri piedegt, sākumā radot spēcīgu sadūmojumu, bet tālāk karstuma ietekmē aizdedzinot sadzīves priekšmetus un virtuves mēbeles. Savlaicīgi nepamanot ugunsgrēka izcelšanos, liesmas pārņems virtuvi un visu mājokli.

Ugunsdzēsēji aicina neatstāt bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts gatavojamies ēdienu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis trauks un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā - cilvēki var saelpoties dūmus un gūt veselības traucējumus vai pat aiziet bojā.

Aizvadītajā diennaktī, no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30, VUGD saņēma 57 izsaukumus - 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Platības ziņā salīdzinoši liels ugunsgrēks tika dzēsts Daugavpilī, Dzirnavu ielā, kur pēc pusnakts bija aizdedzies vienstāva noliktavas jumts. Liesmas plosījās 350 kvadrātmetru platībā. Plkst.3.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu