ISW: Ukrainas spēku virzīšanās ātrums izrāviena zonā joprojām nav skaidrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kijivu sasniedzis Latvijā dzīvojošo ukraiņu humānais konvojs
Kijivu sasniedzis Latvijā dzīvojošo ukraiņu humānais konvojs Foto: Viche

Ukrainas bruņotie spēki vēl nav pārvarējuši visas Krievijas aizsardzības pozīcijas pie Verboves ciema, un Ukrainas spēku virzīšanās ātrums viņu izrāviena zonā joprojām nav skaidrs, teikts Vašingtonas Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā.

Ukrainas spēku pārvarētās krievu pozīcijas Zaporižjas rietumos nav dziļi ešelonētās Krievijas aizsardzības pēdējā robeža, bet gan vislabāk sagatavoto lauka nocietinājumu ķēde, kas ietilpst aizsardzības līnijas struktūrā aptuveni 1,7-3,5 km uz rietumiem no Verboves ciema.

Krievijas spēki, visticamāk, joprojām kontrolē atsevišķus posmu garajā tranšeju līnijā starp Rabotines ciemu un Verbovi.

Krievijas armija ir izveidojusi kaujas pozīcijas gandrīz visās mežu joslās, caur kurām lēni, bet neatlaidīgi virzās Ukrainas kājnieki.

Krievijas armija ir ierīkojusi lauka nocietinājumus ārpus Verboves, piemēram, uz ziemeļiem no Očeretuvates ciema ir izraktas prettanku tranšejas. Tomēr nav skaidrs, cik labi šīs pozīcijas ir nokomplektētas.

Pēc ISW novērtējuma, Krievijas armijai nav pietiekami daudz spēku, lai pilnībā nokomplektētu dziļu aizsardzību šajā sektorā, un Ukrainas karaspēks spēj ātrāk pārvarēt Krievijas lauka nocietinājumus.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 275 850 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 390 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4662 tankus, 8914 bruņutransportierus, 6233 lielgabalus, 789 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 531 zenītartilērijas iekārtu, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4888 bezpilota lidaparātus, 1518 spārnotās raķetes, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 8734 automobiļus un autocisternas, kā arī 914 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu