Nepareiza lādētāja izmantošana varētu neatgriezeniski sabojāt tavu jauno "iPhone 15"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"iPhone 15" ir pirmais "Apple" viedtālrunis ar "USB-C" tipa lādētāju,
"iPhone 15" ir pirmais "Apple" viedtālrunis ar "USB-C" tipa lādētāju, Foto: AFP/SCANPIX

Jaunā "Apple" viedtālruņa "iPhone 15" īpašniekiem jāpievērš uzmanība tam, kādus lādētājus viņi izmanto. Nepiemērots "USB-C" tipa lādētājs šo viedierīci varētu sabojāt neatgriezeniski, raksta medijs "Insider". 

"Apple" jaunos viedtālruņus izlaida 22. septembrī. Šī ir pirmā reize vairāk nekā desmit gadu laikā, kad "iPhone" tālruņiem tiek piešķirta cita tipa - "USB-C" - pieslēgvieta. 

Daži "USB-C" kabeļi un spraudņi tālrunim sniegs mazāku aizsardzību, nekā "Apple" oficiālie kabeļi, tāpēc vajadzētu uzmanīties no publiskiem spraudņiem un lētiem savienotājiem.

"Apple" rekomendē jauno "iPhone" īpašniekiem izmantot tikai "Apple" vai citu zīmolu lādētājus, kas atbilst noteiktiem drošības noteikumiem. 

Kā laikrakstam "New York Times" norādīja mobilo ierīču remontdarbnīcas "iPad Rehab" īpašniece Džesa Džounsa, lādētājs, kas neatbilst standartiem, var apdraudēt jauno "iPhone". 

Augstas kvalitātes lādētāji būtībā ir elektronika, kam iekšā ir sīkas shēmas plates. "Apple" oficiālajā "Lightning" kabelī ir divas mikroshēmas: viena autentificē, ka kabeli ir ražojis "Apple", bet otrs darbojas kā drošinātājs, kas izolē lādētāja bojājumus. Piemēram, strāvas svārstību gadījumā tiktu sabojāts tikai lādētājs, nevis pats tālrunis, sacīja Džounsa.

Tiesa, neoriģināli lādētāji var būt lētāki, taču galu galā var nākties samaksāt krietni lielāku cenu viedierīces remontdarbos. 

Foto: "iPhone 15" prezentācija

Jau ziņojām, ka "Apple" piekāpies Eiropas Savienības (ES) prasībām, un turpmāk tā jaunākie "iPhone" tālruņi būs aprīkoti ar "USB-C" lādētāja pieslēgvietu, ziņo raidorganizācija BBC.

ES likumi pieprasa telefonu ražotājiem (neatkarīgi no to valstiskās piederības) ieviest kopīgu lādētāju pieslēgvietu standartu līdz 2024. gada decembrim. Tas var palīdzēt patērētājiem ieekonomēt naudu, kā arī samazināt elektronisko atkritumu apjomu.

Lielākā daļa jaunāko "Apple" produktu, piemēram, jaunākie "iPads", jau pašlaik ir aprīkoti ar "USB-C" pieslēgvietu, taču kopumā "Apple" līdz šim pretojās ES ieviestajiem noteikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu