Par ko jāpriecājas "Celtics"? Apskatnieks izceļ retāk afišētu Porziņģa kvalitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis atbild uz žurnālistu jautājumiem valstsvienības mediju pasākuma laikā "Arēnā Rīga".
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis atbild uz žurnālistu jautājumiem valstsvienības mediju pasākuma laikā "Arēnā Rīga". Foto: Zane Bitere/LETA

Pazīstamā medija "Bleacher Report" apskatnieks Endijs Beilijs savā jaunākajā publikācijā izcēlis galvenās Kristapa Porziņģa vērtības viņa jaunajā klubā.

Beilijs savā publikācijā ir izcēlis pa vienam pozitīvam aspektam, kas pirms gaidāmās sezonas var veicināt optimismu katrai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai.

Bostonas "Celtics" gadījumā Beilijs izcēlis tieši Porziņģa paplašināto uzbrukuma arsenālu. Viņaprāt, Bostonas vienībai jau tā ir ļoti spēcīgs kodols ar nu jau pietiekoši lielu izslēgšanas spēļu pieredzi iekrājušajiem Džeisonu Teitamu un Džeilenu Braunu. Bet, kā uzsver Beilijs, optimisms bieži vien nāk reizē ar novitātēm, un tā "Celtics" kontekstā, protams, ir Kristapa Porziņģa pievienošanās komandai.

"Kā garais spēlētājs Porziņģis spēs izmainīt visu Bostonas uzbrukuma ģeometriju, izvelkot pretinieku soda laukuma aizsardzības spēlētājus tālāk no groza. Tā rezultātā brīvāks ceļš uz grozu pavērsies Teitamam, Vaitam un Braunam," raksta Beilijs.

Gadu gaitā bieži vien apspriesta Porziņģa spēja bloķēt metienus, daudzpusība uzbrukumā, kā arī spēja izpildīt tālmetienus. Tomēr Beilijs izceļ arī kādu retāk apspriestu Porziņģa spēles aspektu.

"Visu augstāk minēto mēs jau kādu laiku zinām. Kas Porziņģi gaidāmajā sezonā padara vēl interesantāku, ir viņa vēlme biežāk piespēlēt bumbu. Katrā no iepriekšējām divām sezonām Porziņģis uzstādīja karjeras rekordu rezultatīvajās piespēlēs. Pērn viņš vidēji mačā atzīmējās ar 2,7 rezultatīvām piespēlēm. Tas, iespējams, nešķiet daudz, bet kā bonuss augstāk minētajiem spēles veidotājiem un Malkomam Brogdonam Porziņģa piespēles var ["Celtics"] uzbrukumu padarīt vēl dinamiskāku," nobeigumā sacīja Beilijs.

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu