"Beidzot kaut kas godīgs par dieviešu kursikiem." Sociālajos tīklos apspriež Lieni Uresinu uz neīstā "Forbes" vāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Elviss Strazdiņš/Twitter.com/Inga Spriņģe/Instagram.com

Sen jau zināms: esiet uzmanīgi ar savām vēlmēm – var piepildīties! Un tad var gadīties tā, kā gadījies ietekmelei Lienei Uresinai. 

Uresina savā "Instagram" raksta: "Viens no maniem pašprogrammēšanas punktiem bija, ka es vēlos būt uz Digital Forbes New York vāka."

Jāuzsver, nevis vispār uz vāka, nevis uz "Forbes" vāka, bet tieši uz "Digital Forbes New York" vāka. Un nokļuva taču arī! Bet...

Pētnieciskā žurnāliste Inga Sprinģe izpētījusi: žurnāls ir feiks. Pakaļdarinājums. Vārdu sakot, žurnālam, uz kura vāka nokļuvusi Uresina, ar īsto "Forbes" nav nekāda sakara. Jautājums tikai: vai pati Uresina to zinājusi un tādējādi maldinājusi savus sekotājus? 

Spriežot pēc Uresinas izteikumiem, par interviju viņa maksājusi - tā taču darot visi! Vairāki žurnāli gan kategoriski noliedz, ka intervijas un vietu uz vāka žurnālā iespējams nopirkt. Pat tad, ja ļoti palūdz. Žurnāls "Santa" savā "Facebook" lapā apgalvo: "Pērnajā ziemā mēs redakcijā saņēmām viņas padoto zvanu un e-pastu birumu, cenšoties pierunāt nointervēt Lieni Uresinu."

Pieredzes ar žurnāliem mēdz būt dažādas.

Tomēr arī tad, ja žurnāli neaicina vai ir pagalam neatsaucīgi, kā arī tad, ja negribas maksāt tiem žurnāliem, kuri aicina, ir varianti. Pat mākslīgo intelektu nevajag, pietiek ar čaklām rociņām un sīkām datorzināšanām.

Liene Uresina sola informēt savus sekotājus par notikumu gaitu. Pagaidām no viņas "Instagram" pārraidēm noprotams, ka īstajam žurnālam "Forbes" būs ļoti slikti. Kā viņi var pieļaut, ka tirgū kāds izmanto viņu vārdu, ar ko kāds manifestē un beigās vēl samaksā par nokļūšanu uz vāka?!

Vietnē X izskan jautājums: kāpēc par šādām lietām vispār jārunā?

Tāpēc.

Lai gan – varbūt nemaz nav tik traki ar to medijpratību Kaut kādus secinājums jau mēs katrs izdarām. Galvenais – saprast, kādā virzienā manifestēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu