Tallinā ievērojami pieaudzis iztikas pabalsta lūgumu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tallina. Ilustratīvs attēls
Tallina. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Šā gada pirmajā pusē iztikas pabalstu Tallinas pašvaldībai lūguši par 31% vairāk iedzīvotāju nekā pērn janvārī-jūnijā, turklāt talliniešiem palīdzība nepieciešama ilgāku laiku un tās apmērs ir lielāks.

Tallinas mēra vietniece Betina Beškina informēja, ka dzīves sadārdzināšanās ir ietekmējusi Igaunijas galvaspilsētā dzīvojošās ģimenes.

Beškina norādīja, ka uz absolūtas nabadzības esošajām ģimenēm iztikas pabalsts ir būtisks, lai varētu saglabāt savu mājokli un nodrošināt pamata vajadzības.

Pērn kopumā 11 000 ģimeņu bija nepieciešams iztikas pabalsts 15 miljonu eiro apmērā, bet līdz šā gada jūlija beigām atbalstu no pašvaldības saņēmušas jau 6000 ģimenes 11,3 miljonu eiro apmērā, informēja Beškina.

Statistikas dati liecina, ka iztikas pabalsta lūgumu skaits salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pieaudzis par gandrīz 31%. Ja pērn visa gada laikā Tallinas pašvaldība saņēma 16 000 pieteikumu iztikas pabalsta saņemšanai, līdz šim šogad saņemto pieteikumu skaits jau sasniedzis 21 000. Vienlaikus ģimeņu un ģimeņu locekļu, kas saņēmuši pabalstu skaits sarucis par 20%.

Tallinas vicemēre teica, ka pirmajā pusgadā vidējais mājsaimniecības saņemtā pabalsta apmērs bijis 1754 eiro, bet pērn tas bijis 856 eiro. Turklāt, ja pērn aplūkotajā periodā ģimenei vidēji pabalstu vajadzēja divas reizes, tad šogad tas bijis nepieciešams jau gandrīz četras reizes.

Saistībā ar dzīves sadārdzinājumu, Tallinas pašvaldība aicinājusi Igaunijas parlamenta Sociālo lietu komisiju izvērtēt un pārskatīt iztikas minimuma sliekni nākamajam gadam, lai nepasliktinātos cilvēku finansiālā situācija.

Bez iztikas pabalsta, Tallinas pašvaldība pirmajā pusgadā izmaksājusi arī ar cita veida finansiālu atbalstu gandrīz 600 000 eiro apmērā nepilniem 4000 ģimeņu. Izmaksātās summas apmērs gada salīdzinājumā audzis par 8%, bet to saņēmušo ģimeņu skaits pieaudzis par 6%.

Tallinā ir 454 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu