"Progresīvie" Rīgas domē saglabās frakcijas deputātu skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partija "Progresīvie" Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedz partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām.
Partija "Progresīvie" Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedz partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Topošajam deputātam Edgaram Jēkabsonam pametot līdz šim pārstāvēto kustību "Par", Rīgas domes frakcija "Progresīvie" saglabās esošo deputātu skaitu, noskaidroja aģentūra LETA.

Jēkabsons kopīgajā "Latvijas attīstības", "Progresīvo" un kustības "Par" Rīgas domes vēlēšanu sarakstā startēja no "Par". Šobrīd viņam jāstājas par kultūras ministri kļuvušās Agneses Loginas ("Progresīvie") vietā.

Jēkabsons aģentūrai LETA apliecināja, ka ir nolēmis turpināt sadarbību ar frakciju, ar kuru kopā startēja vēlēšanās.

Tviterī viņš raksta, ka pievienošanās "Progresīvajiem" esot likumsakarīga, jo tajā ir pārliecinošu vēlētāju atbalstu saņēmušais vēlēšanu saraksta līderis Mārtiņš Staķis, kurš arī iepriekš pameta partiju "Par".

Jēkabsons norāda, ka nepieciešams rast sadarbības veidu, kurā vadības amati netiktu deleģēti "Gods kalpot Rīgai" (GKR). Viņa ieskatā, tā ir partija, par kuras iespējamo iesaisti rīdzinieku naudas izsaimniekošanā esot daudz jautājumu arī no tiesībsargājošo iestāžu puses.

Jēkabsons aģentūru LETA informēja, ka pagaidām neplāno iestāties partijā "Progresīvie", bet plāno pievienoties tikai frakcijai.

Viņš arī atzina, ka pašlaik nevar pateikt, kurās komitejās strādās. Ierastā prakse esot sākumā darboties tajās komitejās, kurās strādāja no domes aizgājušais deputāts.

Kā ziņots, Rīgas domi pameta ne tikai kultūras ministres amatā apstiprinātā Logina, bet uz Saeimu devās šīs pašas Rīgas domes frakcijas deputāte Mairita Lūse.

Viņu vietā stājās Jēkabsons un Mārtiņš Zvejnieks.

Arī Zvejnieks aģentūrai LETA apliecināja, ka ir piekritis kļūt par deputātu. Līdz ar to jau šīs nedēļas domes sēdē varētu tikt apstiprinātas jauno deputātu pilnvaras. Līdz ar to "Progresīvo" frakcijai Rīgas domē joprojām būs 12 deputāti.

Domē atgriezīsies arī deputāti Jurģis Klotiņš un Ieva Brante (NA/LRA), kuri bija ieguvuši Saeimas deputātu mandātus uz laiku.

Šīs pārbīdes saistītas ar jaunās valdības izveidi, "Jaunajai vienotībai" izveidojot koalīciju ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību un no koalīcijas izslēdzot "Apvienoto sarakstu" un Nacionālo apvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu