"Šķiet, ka taisnība ir zaudējusi." Uz priekšu pavirzījusies skandāliem apvītā krievu daiļslidotājas Vaļijevas lieta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: AFP / Scanpix

Uz priekšu pavirzījusies bēdīgi slavenā krievu daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas dopinga lieta.

2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensības nomāca dopinga skandāls, kura epicentrā bija tobrīd 15 gadus vecā krievu daiļslidotāja Kamila Vaļijeva.

Pēc pārbaudēm viņas asinsritē tika atrastas neatļautās vielas. Tādēļ joprojām nav notikusi apbalvošanas ceremonija komandu sacensībās, kurās Krievijas olimpiskā komiteja ar Vaļijevu priekšgalā triumfēja. Vaļijevai tika dota zaļā gaisma piedalīties arī individuālajās sacensībās, kur viņa pie medaļām netika.

Krievijas antidopinga aģentūra (RUSADA) paziņoja, ka Vaļijeva nav bijusi pie vainas konkrētajā pārkāpumā. Starptautiskā Antidopinga aģentūra (WADA) un Starptautiskā Slidošanas apvienība (ISU) šo lēmumu apstrīdēja.

Tikai šodien, 26. septembrī, 19 mēnešus pēc paša skandāla Vaļijevas lieta pirmo reizi tika izskatīta Sporta arbitrāžas tiesā.

Tiek ziņots, ka Vaļijeva un viņas pārstāvji Sporta arbitrāžas tiesas sēdi neapmeklēja klātienē, aizstāvības runu sakot attālināti.

"Ņemot vērā ievērojamo kavēšanos, šķiet, ka taisnība ir zaudējusi. Šie sportisti, tai skaitā pati Vaļijeva un pārējie krievu daiļslidotāji, kuri izcīnīja medaļas, vēl nav sagaidījuši savu medaļu ceremoniju," ziņu aģentūrai "Reuters" sacījis ASV antidopinga aģentūras vadītājs Treviss Tigarts.

Sporta arbitrāžas tiesa paziņojusi, ka lēmuma izziņošanas laiks šobrīd vēl nav zināms, bet eksperti paredz, ka jaunumu nebūšot vēl "mēnešiem ilgi".

WADA Sporta arbitrāžas tiesā vēlas panākt Vaļijevas četru gadu diskvalifikāciju, ieskaitot arī 2022. gada olimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu