VIDEO Zinātniekiem izdevies iemūžināt ļoti reti sastopamo "dambo" astoņkāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Zemūdens pētniekiem izdevies uzņemt unikālus kadrus ar reti sastopamo "dambo" astoņkāji aptuveni 1200 metru dziļumā. Zinātnieki nespēja slēpt savu pārsteigumu un prieku, kad ūdens dzīļu iemītnieks iepeldēja "Ocean Exploration Trust" zemūdenes kameru kadrā.

"Ak, kas par plandošām ausīm," sacīja viens no navigatoriem, runājot par astoņkāja spurām, kas vizuāli līdzināt divām ausīm.

Tieši šo ausīm līdzīgo spuru dēļ spurotie astoņkāji (Cirrina) tiek dēvēti par "dambo" astoņkājiem, atsaucoties uz bērnu mīļoto zilonīti, kurš spēja lidot ar savu ausu palīdzību.

"Dambo" astoņkāji ir reti novērojami dabā, tomēr labi zināmi zemūdens pētniekiem. Šie dzīvnieki novēroti ienirstam visdziļāk no visiem astoņkāju kārtas pārstāvjiem, dažkārt pat dzīvojot nepilnus 4000 metrus zem ūdens.

Video iemūžinātais astoņkājis ir salīdzinoši liels priekš savas sugas – aptuveni 60 centimetrus garš. Lielākoties "dambo" astoņkāji nav garāki par 30 centimetriem, tomēr ir novēroti gadījumi, kad tie sasniedz pat 182 centimetru garumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu