Latviešiem panākums uz vislielākās skatuves - aizvadītais basketbola PK gāzis daudzus publicitātes rekordus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) savā mājas lapā apkopojusi datus par aizvadītā Pasaules kausa finālturnīra publicitāti, norādot, ka gāzti iepriekšējie popularitātes rekordi.

Aizvadītajā Pasaules kausa finālturnīrā netrūka pārsteigumu un aizraujošu maču, par kuriem ne reizi vien parūpējās arī Latvijas izlases basketbolisti. Intriģējošie mači atspoguļojušies arī popularitātes datos, kurus apkopojusi pati FIBA.

Pirmkārt, kā norāda FIBA, iespaidīgi rādītāji novēroti tieši sociālo mediju aktivitātē.

Šim turnīra saturam FIBA sociālo mediju kontos bijuši kopumā 20 miljardi ekspozīciju, kas ir trīsreiz lielāks rādītājs nekā 2019. gada turnīram. Tāpat trīsreiz lielāks bijis arī iesaistes apjoms (komentāri, dalīšanās reizes, "patīk" atzīmes utt.) - 480 miljoni.

Tāpat FIBA sociālo mediju kontiem turnīra laikā parādījušies 4,5 miljoni jaunu sekotāju, bet piedāvātais video saturs apskatīts 4,6 miljardus reižu, kas ir četrreiz vairāk nekā 2019. gada turnīrā.

Šeit, protams, jāņem vērā arī sociālo mediju popularitātes pieaugums, gadiem ejot uz priekšu.

Tāpat FIBA ziņo, ka turnīrs tika translēts 190 valstīs, kas ir 15% pieaugums salīdzinājumā ar 2019. gadu. Piemēram, Kaboverdes un Japānas mačs 2. septembrī bijusi pati pieprasītākā pārraide Japānas fiskālajā gadā. Savukārt fināla maču Vācijā tiešajā translācijā vērojuši 5,9 miljoni skatītāju.

Iespaidīgi ir arī klātienes apmeklējuma rādītāji. Aizvadītā turnīra kopējā klātienes apmeklētība pārsniedza 700 tūkstošus, savukārt Filipīnu un Dominikānas republikas mačs gāzis FIBA turnīru viena mača apmeklētības rekordu - šo spēli klātienē vēroja 38 115 skatītāju.

"Mēs esam lepni un priecīgi par faktu, ka šis bija visu laiku populārākais FIBA Pasaules kauss. Šajā turnīrā basketbols tika atrādīts kā vēl nekad, izceļot globālo "apetīti" pret šo sporta veidu," sacīja FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagkliss.

Latvija aizvadītajā PK finālturnīrā ieņēma 5. vietu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu